Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Godmorgon från vårt sovrum

Min älskade sambo ligger fortfarande och drömmer sött i vårt sovrum så denna morgon får ni ta del av några bilder som jag knäppte inne i sovrummet en söndag för några veckor sedan. Jag vet att ni är många som är nyfikna på resultatet av vår renovering och i och med att min blogg-lust är tillbaka så är tanken att ni ska få se det. Känns underbart att vi nästan är i mål. Ska jag vara helt ärlig tror jag aldrig att vi kommer bli helt ”färdiga” – jag har ju en förmåga att hitta på nya idéer och projekt…

Saker och ting börjar äntligen bli färdiga här inne i sovrummet iallafall. Som ni ser är måttbeställda gardiner från Gotain på plats.  De hänger på skenor i taket fästa bakom taklist från D-cor. Ni ska få en närmare beskrivning av gardinerna samt bättre bilder framöver. Vår sängkappa var med med om en liten olycka då en färgburk välte (nackdelen med att ha dessa ständiga projekt igång…). Vi valde då att byta färg och material på både vår sänggavel och sängkappa från Millenotti från canva i färgen Sand till linne i färgen Ivory. Det blev så mycket mer harmoniskt. Så himla smart att man kan köpa byta ”fodral” på gaveln.

Över ”sängborden” som är inbyggda i garderoben har jag sökt med ljus och lykta efter ett par passande vägglampor. Om ni visste hur många auktioner jag har följt senaste månaderna. Hade varit så roligt att hitta något unikt samtidigt som det känns viktigt med funktion och att kunna rikta ljuset. Just nu lutar det åt en enkel vägglampa i mässing – top 3 just nu är denna från Mio (klick!), denna som också finns hos Mio (klick!) samt denna från Jotex (klick!). Vad tror ni? Vilken gillar ni bäst?

I taket ska jag hänga denna lampa i bomull från Watt och veke. Maffig men samtidigt harmonisk. Jag valde den stora varianten till vårt sovrum och till gästrummet den mindre. Vi väntar dock fortfarande på leverans av den stora och eftersom vi inte är så mycket i lilla rummet tänkte jag hänga in den lilla lampan här så länge. Trött på ”bygglampor” dvs nakna glödlampor i taken nu vill jag lova 😉

Våra garderober är egentligen köksstommar från Ikea. Jag bokade en tid hos köksplanering i varuhuset och tillsammans med dem designade vi denna lösning efter just vårt sovrum. Får så mycket frågor kring våra mått, men våran garderobsvägg är ju utformad utifrån vårat rum och är säkerligen inte bästa lösningen för er. Det jag kan skicka med som generellt tips är att räkna med att utrymmet där sängen ska stå bör vara större än 180 cm om ni har en 180 cm bred säng. Vi har ca 200 cm om jag inte minns fel. Det blir himla trångt annars. Som sagt – boka in en tid med en köks- eller garderobsexpert. Jag gissar att Ikea kanske håller dessa möten digitalt nu under pandemin? När vi hade gjort en ritning för vilka stommar vi skulle använda så tog jag hjälp av Lucks by Robo att designa utseende på luckor. Alla täcksidor och luckor (samt ”sängborden”) är beställda från dem i samma färg som väggarna – Jotuns Sommarsnö. Knoppen vi har valt här inne är Solliden från Beslagdesign.

I fönstret hittar ni två favoriter från H&M Home – en beige vas samt ett bokstöd i trä, båda verkar dessvärre vara slut online. Här står även en gammal favorit – bordslampan från New Works. Elementskydden har vi köpt hos Bauhaus och våra snickare har hjälpt oss att sätta en golvlist på dessa för en platsbyggd känsla.

Nu har min älskling vaknat och vi tänkte ta oss ut på en promenad i Hagaparken. Ha en underbar söndag nu och passa på att bara vara och mysa massor. Kram på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!