Delad glädje är dubbel glädje

Vindarna blir kyligare och kvällarna mörkare. Hösten är här med besked och jag gissar att det är fler än jag som har återgått till jobb, rutiner och vardagen igen. Dagarna tuffar på och som alltid på hösten är det ibland svårt att få vardagen att gå ihop och framförallt att få tid över till allt man faktiskt vill göra och alla man vill träffa. Jag vet inte hur era liv ser ut, men jag ska motvilligt erkänna att det ibland hinner gå veckor innan vi hinner träffa våra familjer och vänner och genast börjar det dåliga samvetet att gnaga.  

Jag tror att vi ibland krånglar till det och gör det till en större sak än vad det behöver vara. Egentligen vill man ju bara ses för att uppdatera varandra om livet, umgås en stund och finnas där för varandra. Det behöver inte vara tjusiga restaurangbesök, trerättersmiddagar som någon förberett och slitit med i flera timmar eller en heldagsutflykt eller en helg på landet. Jag vill istället slå ett slag för att ta tillvara på de små stunderna och påminna er om den klassiska fikan. Att ses över kaffe och fika är ett utmärkt sätt att umgås som de flesta också har tid för. 

Nespresso lanserar i dagarna deras nya maskin Vertuo Next med tillhörande karaff och karaffkaffe som faktiskt gör det ännu lättare att dela sin kaffeupplevelse med andra. Maskinen kan nämligen brygga en hel kanna kaffe på 535 ml, vilket motsvarar 3-4 koppar. Hur smart? Att fika har aldrig varit enklare! Precis som föregångaren Vertuo kan den även brygga 5 olika koppstorlekar. Dessutom är maskinen tillverkad av 54 % återvunnen plast. 


För att fira lanseringen var jag och ett par vänner bjudna till toppkrögaren Johan Lindqvists otroliga hem – Villa Brännungen. En magisk kväll där vi fick njuta av god mat och om möjligt ännu godare kaffe från Nespressos nya Vertuo Next förstås. 

Jag slogs återigen av hur mycket energi jag får av att träffa mina vänner och hur viktigt det är att avsätta tid för dem och alla andra jag tycker om. I höst har jag lovat mig själv att boka in fler stunder för fika och kaffe med vänner och familj och till er jag känner som läser det här – vår dörr står alltid öppen för er. Är ni i närheten – kom upp på en fika. Ni är mer än välkomna!  

Innan jag säger hej då för den här gången vill jag påminna er om att precis som Nespressos övriga kaffekapslar går kapslarna till Vertuo next att återvinna på närmsta återvinningsstation för metallförpackningar eller i Nespressos butiker. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej,

  Hoppas att allt är bra med dig! Ville bara säga att jag saknar din härliga och inspirerande inlägg!

  Önskar dig en fin helg

  Marina 2020-10-24 01:44:19
  Svara
 • Vad heter färgen på skåpsluckorna?

  Stefan 2020-10-21 22:30:24
  Svara
 • Har du slutat blogga? Tråkigt isf! :/

  Martina 2020-10-10 14:24:09
  Svara
 • Vad har ni för spotlights i era överskåp? Så fint!

  Julia 2020-10-04 14:58:32
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   De beställdes i samband med köksköpet. Kolla med Tibrokök – gissar att de har samma i alla sina kök 🙂

   emelieekman 2020-11-15 10:05:31
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!