Secret breakfast med Nespressos nya kaffe Aged Sumatra

I onsdags var det återigen dags för Secret Breakfast med Nespresso. På grund av Covid-19 har dessa hållits digitalt över zoom under våren, men nu fick vi äntligen ses live igen. Självklart corona-anpassat utan kramar och kindpussar såklart men där vi istället höll 2 meter avstånd.

Jag vet inte om ni minns konceptet men tidigt på morgonen i onsdags fick vi ett sms var vi skulle befinna oss för frukost kl 07:45. Denna gång var det dags att styra kosan mot Södermalm och Malmgården Vita Bergen – en helt fantastisk miljö! Morgondimman låg fortfarande tät över trädgården och luften var så där krispig som den bara kan vara en solig morgon i september. Väl där blev vi överraskade med att självaste Adam och Albin skulle stå för frukosten – det vill säga den ätbara. Drycken var självklart signerad Nespresso och denna morgon blev vi serverade det nya kaffet Aged Sumatra som är det senaste tillskottet i Nespressos kaffesortiment Master Origin.

Master Origin-sortiment är framtaget av några av världens skickligaste kaffetillverkare och låter oss Nespresso-kunder smaka unika kaffeblandningar från spännande platser runtom i världen där man varit noga med att låta den unika smakprofilen från den specifika regionen komma fram; men även att kaffet har processats på det sätt som är unikt för den platsen. Sökande över hela världen efter några av de kunnigaste kaffeodlarna ledde Nespresso denna gång högt upp runt Gayo-berget, i Aceh-provinsen på ön Sumatra där skickliga kaffebönder ägnar sin expertis åt den ovanliga processen ”giling basah” som har gett kaffet en kryddig ”skogig” profil med en sammetslen känsla och komplexa noter av kakao och söt kola. Måste prövas!

Jag vet att ni tycker att jag tjatar – men jag kommer att fortsätta för detta är så viktigt; precis som Nespressos övriga kaffekapslar går kapslarna att återvinna som metallförpackning i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespressobutik. Glöm nu inte det!

Tack Nespresso för en mysig morgon!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej, saknar så din blogg som den var förr. Nu är det så få uppdateringar och nästan bara reklam….

    C 2020-09-12 12:55:11
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!