Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Taklampor när man inte har svindlande högt i tak

Jag skulle egentligen publicerat det här inlägget i fredags – men något strulade med tidinställningen av inlägget, så istället får ni det idag, om än några dagar sent.

Jag fick en kommentar här på bloggen för några dagar sedan där en läsare ville ha tips på takbelysning när man inte har högt i tak hemma. Mitt tips är plafonder. En typ av taklampa som man kanske inte får de bästa associationerna till. MEN senaste åren har det skett en hel del med utbudet. En takplafond idag är inte alls samma gamla tråkiga och nödvändiga taklampa som den tidigare var vilket jag visar exempel på nedan.

Takpendlar behöver man i och för sig inte heller utesluta bara för att man har en normal takhöjd hemma. Ofta har man takbelysning över t ex ett matbord och då gör det inget att belysningen hamnar långt ned eftersom man inte riskerar att slå i huvudet. De allra flesta pendel-lampor går dessutom att reglera så att de kan anpassas efter just takhöjd.

Ett annat tips är klassiska spotlights. Antingen på skena eller inbyggda. Jag gillar denna prisvärda serie från Mio.

Här nedan har jag listat fyra personliga belysningsfavoriter som kan funka för alla er som inte har en svindlande takhöjd hemma.

 

 1. Plafonder är som sagt ett väldigt bra alternativ. Denna stilrena och moderna variant hittar ni hos Ellos Home HÄR. Själva glödlampan går att variera efter vilken stil man vill åt. Jag tänker att denna skulle passa superfint i t ex en hall. Snyggt med flera ”på rad” om man som oss har en långsmal hall. Den bygger 26 cm.
 2. En takkrona med wow effekt som bygger 52 cm från tak. Passar utmärkt hos er med t ex 2,70 i takhöjd (gamla standardmåttet) men kan bli lite för hög för er med 2,40 i takhöjd (som är lägsta-nivån i nyproduktion). Ni hittar den hos Ellos Home HÄR. Den finns i flera varianter.
 3. Takpendelar behöver som sagt inte vara uteslutet för att man inte har 3,20 m i takhöjd. De flesta har som sagt reglerbar  längd/sladd. Det här en prisvärd och modern takkrona från Mio. Ni hittar den HÄR och den finns i olika utföranden.
 4. Ännu en plafond med modernt utseende. Denna bygger inte mer än 28 cm från tak trots maffigt intryck och passar därför utmärkt för er med 2,40 cm i takhöjd hemma. Ni hittar den hos Ellos Home HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • ohh jag som önskade detta inlägg.. kommer nog slå tilll på nr 4, så snygg! tack för tipsen, mvh, Lizzy

  Lizzy 2020-06-04 18:23:12
  Svara
 • Jag älskar den andra. Den hade varit så snygg i vardagsrummet om jag hade haft högre till tak.

  Klara 2020-05-25 11:02:02 http://st.rich-port.se/
  Svara
 • Tack för dom fina tipsen. Eller som min mor, som har en vindsvåning med snedtak över 4 m vid fönstren och 2m längst inne vid väggen, helt omöjligt att hitta någon lampa som hängde på tre kvart. Då var plafonder inte på modet och det blev kompromiss. Alla bor ju inte i ”vanliga lägenheter”.

  Ann-Kristin 2020-05-24 16:17:13
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!