Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Renbäddat och en tjuvkik på vårt sovrum

Finns det något härligare än att krypa ned i renbäddad säng? Nej, jag tror inte det. Dessa krispiga sängkläder från Mille Notti är så sköna. Lyx, lyx, lyx! SÅ glad för mitt samarbete med dem.

Det har haglat in frågor kring vårt sovrum senaste tiden efter att jag bjöd på en liten tjuvkik för någon vecka sedan. Vi är i ärlighetens namn inte riktigt klara här än varför jag heller inte vela visa er för mycket. Min vision när vi köpte lägenheten och skulle påbörja renoveringen var att skapa ett ljust sovrum som kändes harmoniskt, men samtidigt få till den där mysiga hotellkänslan. Hemligheten stavas textilier och inte vilka som helst, utan de där som känns som just hotellakan. När vi flyttade bestämde jag mig verkligen för att rensa i linneskåpet. Vi hade så mycket sängkläder som vi aldrig använde, helt enkelt för att de inte riktigt höll måttet. Har man någonsin sovit i bra sängkläder är det svårt att inte bli kräsen. Jag tvättar en gång i veckan och det slog mig att vi nästan alltid alternerar mellan några få utvalda favorit-påslakan. Livet är för kort för osköna sängkläder.

Precis som på hotell föredrar jag vita påslakan och underlakan, dock gärna med någon twist. Jag älskar denna dekorativa brodyr i ram runt både påslakan och örngott i färgen sand som knyter an till färgskalan i övriga rummet. Denna modell heter Nuvola och är en exklusiv kammad bomullssatin från Mille Notti.

Satsa på flera kuddar – jag har fyra 50 x 60 kuddar samt två 30 x 40 här hemma. Det om något skapar känslan av hotell-svit. Ni hittar örngottet i flera olika storlekar HÄR.

Min gavel med matchande sängkappa hittar ni också hos Mille Notti.

Färska snittisar och ett lyxigt doftljus gör mycket för känslan i ett sovrum. Rosor är dessutom så romantiskt! Jag har placerat dessa i våra vackra fönster. Elementskydden här ska målas och sedan ska vi få upp flera lager med krispigt vita linnegardiner här. Längtar! Det kommer göra mycket för hotell-känslan.

Jag tänker att vår garderobslösning ska få ett helt eget inlägg. Men jag kan inte lämna dem helt okommenterade. Jag måste bara få säga att jag är så ruggit nöjd med slutresultatet. Dessa små ”sängbord” infällda i garderoben är jag lite extra mallig över. Letar som en tok efter ett par snygga sänglampor att sätta antingen på väggen över gaveln eller på garderobssidan över ”sängborden”. Har även spanat in en vacker taklampa som jag hoppas kunna vinna på auktion.

Även fast jag själv sällan bäddar med överkast över hela sängen, så tycker jag att ett överkast är en otroligt viktig detalj för att få till den där känslan av hotellyx. Ett tips är som sagt att som jag gjort på dessa bilder slänga det lite slarvigt över nedre delen av sängen. Vill man ha ett mer propert utseende går det givetvis bra att vika det.

Den här pläden som vi använder som överkast är från Mille Notti.

Hoppas ni gillade denna lilla tjuvkik. Så fort vi kommit längre så ska ni få se mer – jag lovar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej och god fortsättning på 2021!
  Otroligt vackert hem ni har skapat. Vi renoverar vår sekelskifteslägenhet och letar just nu vit nyans till våra gamla innerdörrar, foder och golvlister. Vilken färgnyans har ni valt för det?

  Tack för hjälpen!
  Hälsningar Anna

  Anna Öhman 2021-01-02 13:54:38
  Svara
 • Älskar dina garderober. Så fina! Är de 60 cm djupa? Och hur fixade ni de infällde hyllorna? Vad är måttet på de? Tack!

  Geraldine 2020-08-10 10:04:13
  Svara
 • Så fint, vad har ni för täcke/kuddar?

  Julia 2020-04-23 11:14:48
  Svara
 • Vad har du för färg/tyg på sänggaveln?

  Linda 2020-04-22 06:58:48
  Svara
 • Så himla fint!!
  Får man fråga vilken storlek du har på Kizu lampan? 🙂
  Kram

  Johanna 2020-04-21 11:33:50
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Den lilla 🙂 den stora fick ej plats i fönstret i förra lgh. Men i dessa djupa hade det varit så fint med en stor 🙂

   emelieekman 2020-04-23 10:42:07
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!