Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vårfint på balkongen

Mäklarbilder på vår balkong som har sol från mitt på dagen till sen kväll.

Våren är här och säsongen för balkong-mys närmar sig. Med tanke på läget i världen känns det som att det kommer bli extra mycket häng på balkongen i år. Jag är därför riktigt sugen på att börja inreda här.

Inspirationsbilder från min Pinterest.

Här ovan är några bilder som jag sparat från pinterest som jag gillar och inspireras av. Jag vill ha massa (lättskötta) växter på olika nivåer, både i blomlådor och i krukor stående på golvet. Kanske ett olivträd? Jag ser framför mig textilier som matta, dynor och plädar. Gärna mysbelysning i form av levande ljus i lyktor och såklart en klassisk ljusslinga att binda runt balkongräcket.

 1. Korg/krukor, finns hos Åhléns HÄR.
 2. Vattenkanna, finns hos Åhléns HÄR.
 3. Lykta i metall, finns hos Granit HÄR.
 4. Matta Pappelina, finns hos Åhléns HÄR.
 5. Blomlåda, finns hos Åhléns HÄR.
 6. Ljusslinga, finns hos Åhléns HÄR.
 7. Dyna, finns hos Åhléns HÄR.
 8. Balkongmöbler, finns hos Åhléns HÄR.
 9. Ljuslykta Ernst, finns hos Åhléns HÄR.

Vi planerar att sätta upp en markis eftersom att vi bor högst upp i huset. Vi får se om det blir av nu i vår eller om vi skjuter lite på det eftersom vi fortfarande har mycket kvar att fixa invändigt. Kanske slår vi istället till på ett parasoll till balkongen istället.

I vår förra lägenhet hade vi en balkong på 10 kvm så där hade vi god plats för både cafébord och stolar, grill samt en loungegrupp. Vår balkong nu är mindre, men utöver prylarna ovan så hoppas och tror jag att vi även får plats med en lite mindre soffa med bord. Balkongen är bara 140 cm djup, så jag måste dock förhålla mig till det måttet.

Lite sugen på den här kompakta lilla loungesoffan från Rusta som ni ser nedan i bild.

Denna grupp från Hillerstorp får också plats.

Tycker dessa soffor i rotting också är väldigt fina. Ni hittar dem hos Ellos.

Denna loungesoffa från Jotex  är också himla fin och passar våra mått. Ni hittar den HÄR. Gillar att den är fin även utan dynor eftersom vi som sagt bor högst upp utan tak så kommer jag förmodligen inte orka släpa in stora dynor över natten.

Ja som ni märker har jag lite att tänka på, men det känns skönt att ha börjat fundera. Snart är balkongsäsongen här och då vill man ju vara klar. Har ni kommit i ordning på balkongen/uteplatsen än?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!