Moodboard – vårt vardagsrum

Innan vi påbörjade vår renovering så satte jag ihop det här kollaget (en så kallad mood board) över möblemang och inredningsdetaljer till vårt blivande vardagsrum. Det har varit skönt att ha en målbild från start vilket också gjorde det enklare att veta vad vi behövde köpa nytt, vad vi ville behålla och vad vi kunde sälja. Sakta men säkert har vi checkat av saker på inköpslistan och ni trogna läsare som vet hur vårt vardagsrum ser ut idag ser att vi är en god bit på vägen.

 1. Soffan Åre från Sleepo står på plats och är en favorit som jag haft ögonen på i flera år. En klassisk modell som inte går ur tiden i första taget. Den är dessutom fantastiskt skön!
 2. En av mina favoritlampor hemma är Taccia från Flos. Nu när vi har djupare fönsterbrädor får denna skönhet plats i fönstret (finns på Royal Design).
 3. Jag vill plocka in mörka träslag och den här piedestalen i valnöt från Lineaire har jag suktat efter länge.
 4. Vår golvlampa Arco från Flos (finns på Royal Design) – vårt första gemensamma lite större inköp för si så där 4 år sedan, har självklart en plats i nya vardagsrummet.
 5. Vårt soffbord från Eilersen har fått följa med även till denna lägenhet. Finns att köpa hos Nordiska Galleriet.
 6. Mina absoluta drömljusstakar från Svenskt tenn får gärna flytta in hos oss. Dessa med svart är väldigt svåra att få tag på. Sett dem på auktion några gånger…
 7. Det här doftljuset är en stor favorit. Hade tänkt att köpa med mig från USA men eftersom vår resa blev som den blev får jag springa förbi NK någon dag.
 8. Mitt lilla fat från Jonathan Adler ligger fortfarande nedpackat i någon kartong men passar fint även här i nya lägenheten.
 9. Vas från Georg Jensen finns t ex hos Cervera.
 10. En annan pjäs från Lineaire som jag spanat på länge är det här bokstödet. Magiskt fint om ni frågar mig!
 11. Jag tänkte dekorera med vackra böcker. Adlibris har ett stort utbud. Tips!
 12. Den här loungestolen köpte jag i somras till nya lägenheten. Ni hittar den hos H&M Home. Jag har en till ouppackad i kartong. Osäker på om jag får plats eller om jag ska försöka sälja den…
 13. Drömmer om ljusa linnegardiner i vitt eller beige…
 14. Vacker prydnadskudde som jag tyvärr tror har utgått ur sortimentet i exakt denna nyans (det var som sagt ett tag sedan jag satte ihop det här kollaget). Samma modell finns hos Newport men i en lite annorlunda nyans.
 15. Dröm-pläd (en riktigt lyxig variant) från Stackenberg som jag också checkat av på inköpslistan.

När man flyttar, renoverar eller bara är sugen på en förändring hemma är det ett väldigt bra tips att göra en mood board. Det kommer att hjälpa er att hålla en röd tråd och att undvika spontanköp som i slutändan känns fel.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Emelie! Vilket program använder du för att göra dina moodboards? Vill testa 🙂

  Andrea 2021-01-05 18:20:00
  Svara
 • Vart är dom gardinerna ifrån? Så fina!

  Ellinor 2020-04-02 21:27:27
  Svara
 • Såg loungestolen (eller en liknande) hos Therese Lindgren och funderade var den kan vara köpt och givetvis är det här jag får svaret <3

  Josefine 2020-03-31 10:38:54 https://dbtak.se/
  Svara
 • Hej, kolla på sigurdpersson.se

  Louise 2020-03-30 22:26:09
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!