Bygger ett vinrum / skafferi

Tack snälla för responsen på mitt senaste inlägg. Blir rörd av er omtanke. Vi har lyckats boka ett plan till Sverige via New York. Vågar inte riktigt ropa hej än, men det känns lovande.

Vad jag har förstått när jag varit inne på andra bloggar och pratat med mina vänner senaste dygnet så efterfrågar många också ”vanliga inlägg”. Det är fler än jag som mått dåligt och känt oro över situationen vi befinner oss i. Just nu kretsar ju av förklarliga skäl nästan allt kring Corona-viruset och dess konsekvenser, jag tänker att det kanske är skönt att också kunna läsa om något annat och skingra tankarna (med det sagt ska vi självklart fortsätta hålla oss uppdaterade via Folkhälsomyndigheten). Jag tänkte därför publicera ett inlägg som jag hade tänkt publicera tidigare i veckan som handlar om något så ytligt som vårt ”nya” lilla projekt här hemma. I köket ska vi som bekant nämligen bygga ett skafferi/vinrum. De var nog dessa bilder nedan från en lägenhet på Östermalm som såldes via Fantastic Frank för några år sedan som väckte drömmen om ett vinrum…

Vi tänker oss att inredningen här inne ska betsas i mörkt trä.

Här nedan ser nu en lösning med dörr i tonat glas som jag sparat i min Pinterest-mapp. Vårt kök är inte enormt så ”rummet” kommer mer bli i denna storlek än föregående bilder.

Bilderna nedan från Himlekök har varit stor inspiration. Industriglas och de mer moderna lösningarna ovan är grymt snygga. Vi vill dock att vinrummet ska gå i samma stil som resten av lägenheten och har därför letat febrilt efter ett par gamla dubbeldörrar med glas i stilen nedan i rätt mått för vårat utrymme. Ett tips till er som som ska sätta in gamla dörrar eller göra något liknande är att hitta dörrar innan ni väljer storlek på rummet. Då blir valmöjligheterna fler…

Så här såg utrymmet ut innan våra hantverkare satte igång.

Här har fösta hyllan/stommen kommit på plats.

Hela rummet kommer inte vara nedkylt utan vi kommer sätta in en vinkyl till höger.

Vinkylen kommer mao stå på golvet mot ytterväggen.  I hyllan bredvid kommer vi kunna lägga flaskor i ”krysset”. Ovan vinkylen kommer vi ha vinhyllor upp till tak. Sedan blir det vanliga hyllplan längst den välvda väggen.

Så positivt överraskad av resultatet hittills! Våra snickare är GRYMMA.

Det ska bli så spännande att komma hem och se resultatet. Om vi nu lyckas ta oss hela vägen hem.

To be continued….

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej!

  Sååå fin renovering och det har varit himla härligt att få följa med här på bloggen.
  Har köpt min första lgh nu i veckan och har redan sparat ner massa bilder från dig som inspiration för kommande renovering. Har sett att du skrivit tidigare att ni haft superproffsiga hantverkare och tänkte fråga vilka ni anlitat?

  Kram M

  M 2020-03-19 14:51:23
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Åh tack snälla och GRATTIS till lägenheten 😀

   Våra snickare är helt fullbokade och vill inte att jag lämnar ut deras uppgifter. Men hör av dig till Christian på Måleriresurs (det var han som höll i vår renovering och bokade upp olika yrkesgrupper) [email protected]

   emelieekman 2020-03-19 18:11:52
   Svara
 • Jag läser gärna ”vanliga” inlägg så länge ni som skriver orkar ? tycker det är skönt att koppla bort och nyheter läser man på andra sidor. Hoppas ni kommer hem säkert snart!

  Emma 2020-03-18 22:44:03
  Svara
 • Det där blir nog skitsnyggt, skapar lite ideer hos mig, kanske apar efter litegrann..
  har du något favoritvin du gillar extra mycket som du gärna köper några fler flaskor av?

  Krister 2020-03-18 17:39:48 https://www.kngel.se/
  Svara
 • Såå himla snyggt, spännande att se slutresultatet. Lycka till med hemresan. Här hemma har hysterin gått helt bananas.

  Louise 2020-03-18 14:12:34
  Svara
 • Kommer att blir snyggt. Är det marmor eller kvarts i eran bänkskiva? Är den tålig?

  katrin 2020-03-18 13:27:57
  Svara
  • Svar på katrins kommentar.

   Tack! Vad roligt att du tror det 🙂 Marmor! Marmor är som marmor är, vi har dock inga problem med att det kommer bli lite fläckar med tiden. Tycker bara det är en del av charmen med ett sådant material.

   emelieekman 2020-03-19 18:15:05
   Svara
 • Så himla fint!!!!! Ska passa på att tacka för din blogg, du är så himla bra inspiration! Renoverat 3 lägenheter på snart tre år och du har då inspirerat alla tre! Kämpa på och hoppas ni är hemma snart ❤️??

  Agnes 2020-03-18 13:26:20
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!