<3

Den senaste veckans utveckling i världen med anledning av Corona-viruset har nog påverkat de flesta på ett eller annat sätt, om inte annat psykiskt. Jag känner såklart extra för alla dom som förlorat närstående och vill ge all kärlek till all fantastisk vårdpersonal som kämpar på. Ni är hjältar! <3 

Några av er har uttryckt att ni anser att jag är skyldig er en förklaring med anledning av att jag för en vecka sedan åkte till USA med familjen och ett stort sällskap med vänner till oss för att fira min pappa som fyllt 60 år, en resa vi planerat i två år. Innan avresa följde vi noga utvecklingen och lyssnade på myndigheter och regeringens rekommendationer och gjorde bedömningen att det var ok att åka på vår resa.

Väl i USA så exalerade läget i Sverige (och världen) och jag tror fler och fler Svenskar inklusive regeringen och myndigheter (och vi, säkert många av er?) började förstå allvaret i denna situation.

Några dygn där efter stängde Trump gränsen för Européer och vi har sedan dess suttit otaliga timmar i telefonköer till SAS och försäkringsbolag för att försöka ta oss hem till Sverige från USA. Jag har haft väldigt mycket ångest. Så här i efterhand skulle vi såklart aldrig ha åkt. Men det är lätt att vara efterklok.

Det är inte lätt att veta vad man ska tro eller vem man ska lyssna på i sådana har situationer. Fakta går i sär, likväl som rykten utan grund sprids som en löpeld. Så här i efterhand var det självklart dumt att vi åkte men där och då lyssnade vi på det som befälhavarna i Sverige sa och som vi trodde var rätt.

Är någon av er osäkra på hur ni ska agera i dessa tider finns riktlinjer från Folkhälsomyndigheten att läsa HÄR och UD HÄR.

Jag hoppas ni förstår att mitt prio dessa dagar inte har varit sociala medier eller att besvara den kritik några av er riktat åt mig utan att hitta ett sätt att komma hem i enlighet med UDs rekommendationer innan fler landsgränser stängs.

Jag tar verkligen åt mig av er kritik. Jag är bara människa som gör mitt bästa. Ibland gör jag fel. Jag är inte perfekt, tyvärr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Kan inte förstå varför du skulle vara skyldig någon en förklaring? Det är ett väldigt svårt läge och information och riktlinjer ändras i takt med att situationen eskalerar. Det är lätt att vara efterklok, särskilt om man fått mer information än vad man hade i det läge man var i, men man är bara människa.
  Brukar inte kommentera men det är faktiskt inte okej att skuldbelägga människor på det här sättet.

  Maria 2020-03-20 17:02:57
  Svara
 • Man är bara människa. Ingen kunde ju tro att det skulle eskalera såhär på bara några dagar. Helt sanslöst.

  Sanne 2020-03-18 09:57:07 http://smajl.se
  Svara
 • Förstår inte alls varför du skulle vara skyldig dina läsare en förklaring! Skönt att läsa att du är hemma igen! Jag kom o tänka på dig när USA stängde sina gränser. Usch vilken hemsk situation för er! Kram

  Sara 2020-03-17 20:24:42
  Svara
 • Hoppas verkligen det ordnar sig för er!

  C 2020-03-17 19:03:34
  Svara
 • Hej Emelie!
  Stackare som sitter i ett sånt läge när ni skulle ha en härlig resa med familjen.Det är ju lätt att fälla kommentarer när man har facit,skäms!!!
  Tack för en jättefin blogg och lycka till.Kram/Mia

  Maria Hagblom 2020-03-17 18:59:30
  Svara
 • Hoppas ni snart ska få komma hem ?

  Maria 2020-03-17 17:35:32
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!