En tjuvkik på vårt kök

Jag vill inte lägga upp för mycket bilder på köket innan det är helt klart. Men jag kunde inte låta bli att ta fram kameran och fota lite när solen visade sig här om dagen. Köket är från Tibro kök och det är fantastiska Lotta på Ett vackert kök som guidat oss igenom hela köksrenovering och planeringsprocessen. Så rackarna begåvad. Hon förtjänar ett helt hyllningsinlägg, men det tar vi när hela köket är färdigt tänker jag. Har så mycket tankar och tips jag vill dela med mig av så räkna med fler inlägg på temat framöver. Idag får ni dock en första liten tjuvkik och så tänkte jag avslöja att vi ska bygga ett vinrum/skafferi i anslutning till köket…

Vi har som jag berättat tidigare valt en väldigt klassisk och tidlös stil när vi renoverat och ville skapa ett traditionellt kök som kändes genuint och som vi inte kommer tröttna på i första taget. Jag har så länge jag kan minnas drömt om ett ljust kök som byggs upp till tak med vitrinluckor och jag får nypa mig i armen varje dag för att förstå att den drömmer nu är sann.

Vi valde klassisk carraramarmor både som bänkskiva på ön och skåp samt som stänkskydd. Vi anlitade Svenska stengruppen som var riktiga klippor.

Luckan är Tibro köks Asperö. Vi valde som ni ser innanförliggande luckor så att stommarna blev fullt synliga, vilket vi tycker gav köket ett mer gammaldags eller tidlöst utseende som talade väl med husets byggnadsår. Vi lät även våra målare handstryka köket på plats i färgen Kalk från Jotun Lady för att förstärka den känslan.

Vitvaror i köket kommer från Bertazzoni. Blir på riktigt pirrig av den här serien – Heritage. Jag tycker att den passar så bra i den här stilen och typen av kök.

Vi valde induktionshäll med inbyggd fläkt köksön, även den från Bertazzoni. Så skönt att slippa en ful takfläkt ovanför ön. Mer om det en annan gång…

Vi avslutar med en bild som visar hur det verkligen ser ut här hemma. I utrymmet till höger har vi planer på att bygga ett skafferi/vinrum. Vi hittade här en extra kvadrat när vi rev väggen i det gamla köket. På skisserna nedan som Lotta på Ett vackert kök tagit fram ser ni hur vi tänker oss. Vi har sedan i somras letat efter de perfekta pardörrarna i denna stil och idag hittade vi ett par som vi verkligen älskar! Ska bli så kul att visa er…

Skisser framtagna av Ett vackert kök.

Det finns som sagt så mycket mer att visa och jag delar mer än gärna med mig av lite tips till alla er som själva är mitt uppe i eller planerar en köksrenovering. Det är ju så mycket att tänka på! Kanske har ni redan nu tankar och funderingar på sådant ni vill att jag skriver om? Kommentera då så ska jag göra mitt bästa att besvara era frågor!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Vilken färgkod är det på luckorna?

  Anna 2022-01-20 13:21:10
  Svara
 • Hej! Så fint kök 😍 Var har ni köpt era knoppar? 😊

  Tina 2021-10-20 19:48:30
  Svara
 • Hej!
  Så snyggt och inspirerande, vi renoverar en stor villa från 1923 (@storavitavillan) och håller nu på att bestämma köksdetaljer.
  Vårt kök kommer en lokal snickare att ta fram men jag blev så nyfiken på era vitvaror, supersnygg ugn 🙂 Kör ni utan micro elelr någon kombo?
  Är ni nöjda?
  Trevlig helg!
  /Erika

  Erika 2020-03-06 09:25:23 http://[email protected]
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Tack! Vad roligt! Vi kör vanlig ugn. Vi var inne på att sätta in en extra kombiugn men vi landade istället i att ställa in en micro i skåpet ovan ugn istället (gömma bakom lucka). Det blev mer ekonomiskt försvarbart. Ugnen är från Bertazzoni 😀

   emelieekman 2020-03-06 10:48:51
   Svara
 • Hej! Vi ska renovera vårt kök och funderar på att ha spishäll med inbyggd fläkt i en köksö. Vad har ni för mått på ön? Hur djupt är marmorskivans överhäng?

  Kan bara tänka mig hur härligt det är att laga mat runt en ö med ett glas vin bredvid!

  J 2020-03-05 21:13:55
  Svara
 • Hej,
  Berätta gärna mer om hur ni har löst det med fläkten ovanför köksön. Står också inför en köksrenovering med köksö men är inte alls sugen på att ha en fult stor fläkt som tar plats å skymmer köket osv.
  Ett riktigt drömkök du har gjort alltså! 🙂

  Erica 2020-03-05 19:50:29
  Svara
 • Så otroligt fint!! Riktig wow känsla! ? Får man fråga om ni vill tipsa om vilka hantverkare det är som lagt ert golv samt gjort alla snickerier/satt upp köket?

  Tack för en sjukt inspirerande blogg!

  Daniella 2020-03-05 15:29:35
  Svara
 • Hej,

  Fint kök! Skulle du mellan tummen och pekfingret berätta vad tibroköket (exkl el) kostar?

  M 2020-03-05 15:09:54
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Beror helt på hur stort kök du har, hur högt i tak samt tillval osv men vi betalade runt 150 000-200 000 kr för luckor/lådor/täcksidor från Tibrokök (det är exklusive vitvaror, bänkskivor, knoppar, el/montering osv). Det bästa för att få en offert är att kontakta Lotta på Ett vackert kök i Bromma eller Sickla 🙂 http://www.ettvackertkok.se/?page_id=1064

   emelieekman 2020-03-05 19:18:36
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!