Vitt – det nya gråa?


Wow. Jag har hittat ett helt fantastiskt objekt på Habity som snart är till salu i Vasastan via Fastighetsbyrån. Lägenheten badar i ljus och är verkligen vit och fräsch. Jag tycker mig se mer och mer vita hem igen. I några år har vi sett lägenhet efter lägenhet där snickerier, väggar och dörrar målats in i samma jordnära nyanser, men kanske är vi på väg mot ett trendbrott? Jag är hur som haver väldigt nöjd med att vi valde att måla våra snickerier och taklister vita när vi renoverade, trots att de flesta nog trodde och tyckte att jag borde målat in dem i samma färg som väggarna. Tillbaka till den här magiska sekelskiftespärlan – se och njut av dessa bilder säger jag bara! Som hämtat ur ett glossigt inredningsmagasin.

Var? Vasastan, Stockholm
Rum? 3
Kvadratmeter? 97
Utropspris? 10 995 000 kr
Mäklarfirma? Fastighetsbyrån

Kakelugn(ar)!

Det gör nästan ont så fint detta är…

Så vackert att bryta av det vita med rent trä. Klassiskt och tidlöst.

Otroliga sekelskiftesdetaljer. Tunna vita gardiner från tak till golv.

Otroligt rofyllt sovrum som känns ombonat och samtidigt avskalat med jordnära färger. Lägg märke hur man placerat konsten på väggen. Snyggt!

Så fint litet baby-rum med heltäckningsmatta. Det vita återkommer även här. Eftersom jag själv renoverar lägger jag märke till överljuset över dörren samt dörrhandtag som liknar valen hemma hos oss.

I Hallen har man återigen valt att bryta av med svärta och trä i detaljer.

Bilder lånade från fastighetsbyran.se

Om ni delar samma besatthet av sekelskiftespärlor som mig så måste ni följa min lista ”Sekelskiftes-pärlor” på Habity där jag samlar mina favoriter. Både lägenheter till salu, men också sådana som denna som är kommande försäljningar. I appen kan ni lätt kontakta mäklaren för objekten, jag tänker att det är perfekt läge att lägga ett förhandsbud och kanske knipa ert drömhem innan det läggs ut på de större bostadssajterna. Ni hittar min lista HÄR.

Tillbaka till den här drömvåningen – är ni sugna på att sno stilen? Då ska ni satsa på en tidlös vit bas och här nedan har jag listat några detaljer som hjälper er på vägen att skapa samma inredningsstil.

 1. Vas Marimekko finns hos Ellos HÄR.
 2. Taklampa från Watt och Veke finns hos Ellos HÄR.
 3. Soffa från Ellos finns HÄR.
 4. Soffbord från B&B Italia finns hos Nordiska Galleriet HÄR.
 5. Coffee table book från Kinfolk finns hos Adlibris HÄR.
 6. Rislampa från Åhlens finns HÄR.
 7. ”Y-stolen” från Fritz Hansen finns hos Nordiska Galleriet HÄR.
 8. ”Myran-stol” från Fritz Hansen finns hos Nordiska Galleriet HÄR.
 9. Fårskinn från Mio finns HÄR.
 10. Påslakanset från Ellos finns HÄR.
 11. Vas från Georg Jensen finns HÄR.
 12. Tavla från Ellos finns HÄR.
 13. Lampan ”Snoopy” från Flos finns hos Nordiska Galleriet HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!