Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Potentiella nya stolar hit hem?

Godmorgon lördag! Jag sitter men en stor mugg Nespresso och letar efter nya stolar till vårt matbord. Vår snickare är här och hjälper oss med att bygga in våra garderober i hallen. Så spänd på resultatet! Tack förresten för alla fina kommentarer om de senaste bilderna från renoveringen. Blir så glad! Hur som haver, här är några stolar jag nosat upp som potentiella kandidater…

Vårt runda marmorbord är 120 cm i diameter. Vi har till vardags fyra stolar kring det, men har vi gäster tar vi fram klaffstolar då man ryms sex personer runt bordet (om än liiiite trångt). Jag som är lite fåfäng av mig när det kommer till inredning hade ju älskat att ha ett par extra stolar som ser likadana ut som de övriga. Dessa klaffstolar från H&M har jag därför sneglat lite på. Så prisvärda!

Svarta är också så snygga!


Nu var det stolar vi skulle prata om men jag måste också lyfta det här bordet. Snyggt! Stolen finns i flera olika färger hos Ellos Home. Tycker den i beige är magiskt fin!

Föll pladask när jag såg denna nyhet hos Ellos igår. Den här stolen liknar verkligen drömstolarna jag har från Dk3, Carl Hansen CH23 och Cassina. Min pojkvän är inte lika övertygad. Får se om jag kan övertala honom… Bordet är förresten också en nyhet och finns HÄR.

Eller kanske denna i svart? Bordet hittar ni HÄR.

Jag lovade ju att skriva till er igår och visa mina fredagsfavoriter, men tiden räckte inte till. Istället får ni dem idag!

 1. Som ni sett av mina färgval så kommer vi satsa på beigeatoner i vår nya lägenhet. Det bestämde jag redan i våras när vi köpte lägenhete och denna sammetsstol stod länge som stor favorit på inköpslistan. Jag har inte släppt den helt, men är mer sugen på trä… Sammetsstolen kommer från Ellos och ni hittar den HÄR.
 2. Klaffstol från H&M Home. Finns även i svart. Ni kan klicka hem dem HÄR.
 3. Ny favorit! En nyhet från Ellos Home som jag gillar. Lite osäker på om trät är tillräckligt mörkt för min smak. Önskar man kunnat kika på dem irl innan man slår till… Finns att klicka hem HÄR.
 4. Klassiska öglan-stolen som tog över tronen om första platsen från nr 1 ovan någon gång strax efter sommaren och som sedan dess varit en favorit. Tänker mig den i mörkt trä (valnöt). Finns bland annat att klicka hem HÄR.

…så svårt att bestämma sig. Jag letar mycket second hand just nu också. Det hade helt klart varit roligast att hitta något unikt eller designklassiker till bra pris. Stolar (designklassiker) har generellt ett bra andrahandsvärde om de inte slits allt för mycket. Så hittar vi inget på auktion eller second hand så överväger vi att slå till på något vi drömmer om som kommer stå sig stilmässigt många år framöver. Å andra sidan är det mycket nya inköp som ska göras eftersom att vi sålde av mycket när vi flyttade och efter den här totalrenoveringen känner jag att vi måste hålla i slantarna lite 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • hej, sökte efter nr 2. klaffstolar från H&M men hittade inte. vet du om du köpte på H&M sida eller butik? 🙂
  Tack på färhand

  bryar 2020-12-13 12:31:41
  Svara
 • Jag tycker öglan är jättefina men tycker dom är obekväma! Men ser att Ping tycker annorlunda så det är säkert olika från person till person!

  Emma 2020-01-12 10:17:46
  Svara
 • Tycker stol nr 4 Ton är fin.

  Sofie 2020-01-11 23:52:57
  Svara
 • Jag röstar på öglanstolen! Vi köpte de för några månader sedan och är supernöjda. Sköna, lätta (väger väldigt lite) och superklassiska ☺️

  Ping 2020-01-11 15:54:54
  Svara
 • Superfint! Helt rätt färgval och köket är toppen. Själv hade jag valt inbyggd kyl/frys men där kan man ju tycka olika. Köp inga stolar ”istället för” utan köp alltid direkt det du egentligen vill ha, det lönar sig alltid. Hellre vänta…

  CA 2020-01-11 15:02:46
  Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!