Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Mitt 2019


Vi sprang på visningar hela våren.

Det har blivit lite av en tradition att jag genom en lista summerar det gångna året. Förra året skrev jag ”Tänk om 2019 blir året drömmen om en kakelugn slår in…” och riktigt så blev det ju inte, men nästan…

2019 har varit ett riktigt omtumlande år avseende vår bostadssituation vilket har präglat i stort sett hela året. Jag vet inte om ni minns, men första veckan i januari la vi ut lägenheten i Finnboda till försäljning. Vi hade visningar flera helger. Men tyvärr kom budgivningen inte riktigt igång och vi var inte villiga att släppa lägenheten till ett pris under vad vi själva betalat för den. Vi hade ju inte bråttom iväg, eftersom vi inte hade köpt något nytt (än). Samtidigt sprang vi på visningar var och varannan helg, men vi hittade bara fel eller så sprang budgivningarna iväg. Men så i maj valde vi att lägga ut vår lägenhet igen. Finnboda hamn visade återigen upp sig från sin bästa sida och nu kom lägenheten, utsikten och vår härliga balkong verkligen till sin rätt. Och vi sålde!

Samtidigt som vi var överlyckliga för att vi äntligen hade fått vår pärla såld så var det vemodigt och lite läskigt. Vi hade ju inte hittat något nytt än. Vi fortsatte gå på visningar och när våren var som vackrast bara veckor efter att vi sålt lägenheten i Nacka klev vi in i en tvåa på fjärde våningen i Vasastan. Huset var från sekelskiftet men lägenheten hade sönderrenoverats på 70-talet (läs plastmattor, sänkt tak, och knappt några original detaljer kvar). Jag såg dock potentialen direkt och började genast fantisera om hur man skulle kunna förvandla lägenheten till en trea med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vi budade. Aggressivt. Och vi vann! Jag tror aldrig jag har varit så förväntansfull i hela mitt liv. Jag som alltid drömt om ett projekt likt detta. Men drömmen blev snabbt till en mardröm…

Att renovera är ingen dans på rosor. Det hade vi förstås redan fått berättat för oss otaliga gånger innan vi valde att slå till på vår renoveringsdröm. Men att det skulle bli en mardröm innan det ens knappt hunnit börja var vi kanske inte riktigt förberedda på. Vi frånträdde vår lägenhet i Nacka och renoveringen av våra nya lägenhet stod helt still under sommaren. Varför kan ni läsa om här. Från augusti fram till för bara några dagar sedan har vi bott i andra hand, hoppat mellan boenden och samtidigt kämpat med att få renoveringen att fortgå samt hinna med livet i övrigt – relationer, jobb, intressen, hälsa och träning… Det har inte varit helt enkelt att få ihop livspusslet. Det till trots ser jag tillbaka på året med glädje och tacksamhet. Det har varit ett tufft, men också väldigt lärorikt år. Dessutom har vi på något vänster också hunnit träffa vår familj och alla våra älskade vänner, även fast man ibland önskar att man hade haft mer tid.

Nu svävade jag iväg utanför ”mallen” men jag insåg när jag började med den traditionella listan att nästan allt har kretsat kring boende. Nästan lite skrattretande att jag också jobbar med bostadsutveckling och driver en blogg om hem och inredning… Hur som helst – här kommer årets lista!

Vilka länder besökte du?

Vi firade nyår i Thailand och i somras var vi i svärisarnas hus på Gran Canaria i några veckor.


Thailand – ön Ko Yao Noi.

Härliga dagar på Gran Canaria med familjen Rapp där vi  försökte släppa alla jobbiga tankar kring renoveringen!

Är det något du saknade år 2019 som du vill ha år 2020?

Ett hem. Vi har bott i andra hand och hos familj sedan vi frånträdde vår lägenhet i Finnboda i augusti och jag har saknat att ha en trygg fast punkt. Bara tanken på att få möblera och dekorera vår lägenhet och göra den hemtrevlig gör mig pirrig. Längtar! Samtidigt är jag så ofattbart tacksam för alla som gjort allt för att underlätta för oss i denna situation.

Finaste du köpte år 2019?

Jag tror svaret är självklart (även fast den inte var så fin när vi köpte den) – vår lägenhet!

Mäklarbilderna. Det var nog i ärlighetens namn inte många som såg potentialen i den här lägenheten. Men det gjorde jag och jag är så glad att vi vågade.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Den 7 januari 2019 kommer för alltid vara ett speciellt datum – efter en romantisk middag på stranden i solnedgången i Thailand gick min älskade S ner på knä och friade till mig. Fortfarande lite overkligt att jag är förlovad!

Vad var din största karriärmässiga framgång?

Trots att renoveringen tagit mycket tid och tankeverksamhet, särskilt under hösten, så har jag checkat av alla mina mål på jobbet. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och lära mig. En del frågar mig om jag har som mål att bara kunna arbeta med mina sociala medier, men så är inte fallet. Jag älskar mitt jobb och ser att jag kommer fortsätta arbeta med fastighetsutveckling i många många år framöver. Mitt långsiktiga mål är att kunna kombinera mitt absolut största intresse, inredning, med mina kompetenser inom bostadsutveckling.

Jag har även kämpat på med mitt egna AB. Det är ingen hemlighet att det har varit ett tufft år med tanke på situationen på Metro (som ni säkert läst om i media). Men jag är otroligt tacksam för alla roliga samarbeten jag haft under året. Särskilt stolt är jag för att jag fått vara ambassadör för Nespresso under 2019. Det har varit så roligt och 110 procent äkta och genuint. Jag älskar ju Nespresso och börjar varje morgon med en stor krämig mugg.

Bjöd in vänner till en brunch hemma hos oss för att fira lanseringen av en ny färg av Nespressos nya kaffesystem Vertuo.

Jag och min cykel – gjort av återvunna Nespresso-kapslar!


Var med på invigningen av Nespressos nya butik i Gallerian.

Bjöd in finaste insta-tjejerna på mysig höstfrukost med Nespresso för att uppmärksamma nya smakerna – variations Nordic Indulgence.

Det var bara ett axplock av allt roligt jag fått göra med Story relations och Nespresso, men från botten av mitt hjärta vill jag säga tack för det här året.

Och din största framgång privat?

Jag hade ett tufft slut på 2018. I början av det här året fortsatte jag att arbeta och investera i mig själv för att hitta tillbaka, fullt ut. Jag är inte på långa vägar färdig med min inre resa och jobbar hela tiden med att fortsätta lyssna inåt.

Vad spenderade du mest pengar på?

Lägenheten och renoveringen.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2019?

Tillfälligheter – Veronica Maggio.
Dance Monkey – Tones and I.

Årets favorit bostadsannons?

Får man säga sin egen?

Lägenheten i Finnboda hamn, Nacka.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Både jag och min fästman var krassliga, så vi köpte hem avsmakningsbuffé från Beirut Café, skålade i ett glas bubbel och tittade på film efter jobbet i lägenheten vi hyrde då.

Vem saknade du?

Mina farföräldrar gick bort under 2019. Saknar även mina andra nära som inte finns kvar hos oss.

Vad är du mest stolt över?

Att vi (nästan) är i mål med renoveringen och att vi gjorde det tillsammans efter en mist sagt problematisk renovering.

Favoritbild från ditt hem från år 2019?

Nej, ingen perfekt stylad bild med snittblommor i en dyr vas detta år. Trots att köket och snickerierna är omålade, att det saknas golvlister, handtag, spis och så vidare så betyder den här bilden allt.

*

Innan jag knyter ihop säcken för det här året vill jag också passa på att säga TACK till min familj och alla mina vänner och bekanta som ställt upp för oss när vi hamnade i den här boendesituationen. Alla hantverkare som kämpat (och kämpar) för att vi ska kunna flytta in så fort som möjligt. Alla kollegor som gör min vardag. Ni vänner som förgyllt de lediga stunderna. Inte minst mina två nya kompisar för i år – Lily och Tom. Lily är min fästmans brorsdotter som kom till oss i juni och stal våra hjärtan direkt. Tom är en helt ny bekantskap. Tom är en av mina bästa vänners lilla krabat som kom på Lucia. Jag längtar efter att få lära känna dig.

Sist men inte minst – tack också till er FANTASTISKA bloggläsare. Ni är bäst. Era hejarop när det varit som tuffast och gratulationer när vi äntligen kunde flytta in är bara några bevis på det. Tack för att ni läser. Jag är så tacksam att jag har er. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa mig och vår renovering även under 2020!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Varifrån är dina fina vita klänningar som du hade i Thailand? Kram!

    Isa 2020-01-04 10:56:00
    Svara
  • Tack själv för allt fint du ger oss ?

    Emma 2020-01-03 22:23:15
    Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!