Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Uppdatering renovering – Nya fönsterspeglar

I dörröppningen där balkongdörren sitter så har det inte alltid funnits en dörr. När huset byggdes var detta ett vanligt fönster och när man byggde balkonger och satte dit balkongdörr för ett antal år sedan så byggde man för de vackra träspeglarna i original i öppningen. Gissa om vi blev glada när vi rev ner detta och hittade dessa vackra detaljer bakom. Dessa ville vi givetvis renovera. Eftersom det som sagt inte alltid varit en dörr här, utan ett vanligt fönster så fanns inga speglar längst ned. Vi bad därför vår snickare att bygga till en del längst ned och försöka efterlikna originalspeglarna.

Före! Ursäkta röran till vänster…

Blev helt varm i hjärtat när jag såg dessa delar ligga på arbetsbänken när jag var förbi lägenheten en kväll. För visst ser man vilket hantverk det ligger bakom!

Efter! Självklart ska de gamla speglarna också målas vita. Vi såg även att balkongdörren skulle behöva sig ett lyft med ny färg och nya dörr-/fönsterhandtag.

Hur bra blev det inte? Så viktigt med kärlek till detaljerna. Glad att vi hittat riktigt duktiga snickare men yrkesstolthet!

Även i övriga fönster i lägenheten hade man täckt för de vackra speglarna med släta skivor. De har vi också tagit bort och våra målare har gjort ett jättejobb med att ta bort gammal färg och målat dem vita igen. Här ser ni också hur snickarna håller på att bygga fönsterbräda och ”platsbyggt” elementskydd.

Inte riktigt klart än, men visst ser ni var det är på väg? Här ser ni också en första tjuvtitt på taklisterna i vardagsrummet…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åh så vackert! ⭐️ Så fin väggfärg! Får man fråga om ncs-koden? ☺️ God Jul!?

    Carola 2019-12-11 15:13:05
    Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!