Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Uppdatering: renoveringen

Det var ett bra tag sedan jag visade er någon uppdatering från lägenheten så jag tänkte att det var på sin plats att visa några bilder från ”bygget”. Eftersom att jag fotat en del samarbeten hos vänner och i lägenheten vi bor i andra hand i nu när vi renoverar har det blivit en del missförstånd där några av er trott att vi redan är klara med renoveringen, men så är inte fallet. Har vi en bra bit kvar, men vi har som mål att kunna flytta in under julledigheten. Vi har som ni vet sedan tidigare haft extrem otur med mycket under denna resa med allt från väggar som visat sig vara bärande, avloppsstrul och förseningar vilket resulterat i ett helt omkullkastat tidsschema där vi fått invänta hantverkare som varit uppbokade på annat jobb. Men nu äntligen har vi rätt resurser och folk på plats och det rullar på. Nu är det roligt att komma till lägenheten igen, för det händer så mycket, varje dag.

I helgen var vi på Bauhaus och köpte elementskydd. Vi har fått tag på grymma snickare som ska bygga in dem med nya fönsterbrädor för platsbyggd känsla. Ska visa inspirationsbilder för er någon dag!

Här står jag i hallen och tittar in i vårt kök(!) och vardagsrum. Väggen är nere och gipsskivor uppe. Öppningen kommer att utformas som en dörröppning med dörrfoder och på väggen i själva öppningen kommer vi sätta upp träspeglar. Svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår.

Här ser ni köket från vardagsrummet. Är så lycklig över vår köksö. Så många år jag drömt om en och snart kan vi umgås kring denna. Vi har valt ett Tibro kök som vi beställde från Ett vackert kök i Sickla. Jag ska skriva ett inlägg om våra tankar kring val av kök en annan dag och visa skisser på slutresultatet. Som jag skrivit förut så ska vi handstryka köket – det kommer med andra ord inte att vara vitt.

Nu har plattsättarna äntligen börjat kakla badrummet, men så här såg de ut innan de började. Vi valde till slut att satsa på en lyxig dusch framför badkar. Vi kommer att ha duschar från taket och en sittbänk.

Toaletten kommer vara väggfast och vi kommer att bygga en möbel för tvättställ/handfat/förvaring och tvättmaskin. Ovanför kommer vi montera en stor spegel på väggen.

Här är plattorna vi har valt. Kakelkeramik från Lhådos kakel.

Vårat sovrum. I helgen ska vi börja montera garderober!

Det var allt jag hade att bjuda på idag. Jag vet att ni är många som har efterfrågat uppdateringar från renoveringen och jag är ledsen att det inte varit mycket av det, men det beror helt enkelt på att det inte skett så mycket som syns på ytan. Från och med nu kan ni dock räkna med mer frekventa uppdateringar eftersom att det nu äntligen händer grejer som verkligen syns.

Alla inlägg kring renoveringen har jag samlat under kategorin Renovering. Är ni nyfikna på förebilder, färgval, planlösning etc. så hittar ni massa inlägg där.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Så fint!! Vilket dörrfoder är det ni har? 🙂

  Wanda 2021-04-21 23:03:55
  Svara
 • Så fint! Hur har du tänkt möblera, ryms både matbord och soffa i vardagsrummet?

  V 2019-12-03 15:24:23
  Svara
  • Svar på Vs kommentar.

   Tack! Vad roligt att du tycker det 🙂 Vardagsrummet är faktiskt exakt lika stort som vårt förra med matplats, så det ska fungera. Vi tänkte ha vårt gamla bord. Vi har inte bestämt placering av möbler än, men har en plan 🙂

   emelieekman 2019-12-03 16:55:35
   Svara

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!