Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RE:CYCLE

I förra veckan bjöd Nespresso in till en mysig frukost och som vanligt när Nespresso bjuder in innehöll den spännande samtalsämnen, fina människor, god frukost och massa gott kaffe förstås! Det känns verkligen ärofyllt att jag det här året får vara en del av Nespresso-familjen i och med mitt ambassadörskap för dem.

Denna gång var vi bjudna till det lilla svenska cykelföretaget Vélosophys sprillans nya showroom på Söder. Vi var nämligen där för att fira Nespressos samarbete med just Vélosophy; RE:CYCLE – en cykel gjord av återvunna Nespresso-kapslar! Typ världens ballaste grej.

Jimmy, som grundade Vélosophy för drygt tre år sedan, berättade om sin resa med Vélosophy och hur de trots att de är ett litet företag engagerar sig i sociala hållbarhetsfrågor – för varje såld Vélosophy-cykel skänker de en cykel till en skolflicka i Ghana. Så inspirerande att träffa människor som på riktigt brinner för det de gör. Samarbetet med Nespresso inleddes då Jimmy, som kände till Nespressos  medvetenhet och engagemang i hållbarhetsfrågorna, kontaktade dem med idén om att skapa en cykel av återvunna Nespresso-kapslar… och nu är den äntligen här!

Visst är den fin?!

Efter frukosten hoppade jag på mitt nya vrålåk och styrde från Söders höjder ned mot jobbet. Att ta sig fram på cykel i stan är bara så smidigt. Längtar ihjäl mig tills vi kan flytta in i nya lägenheten och jag kan cykla till och från jobbet.

När arbetsdagen var slut svängde jag förbi torget och köpte en hortensia till den nya balkongen. Sedan prövade jag faktiskt cykelvägen hem till vår nya lägenhet och här står jag med min nya cykel på min nya gata i stan.

Den är så fin. Älskar färgen, alla fina detaljer och mixen av material. Har ni t ex sett att cykelkorgen i trä har två kaffekoppshållare och att ringklockan formen av en kapsel?

Visst ser man nästan hur rackarns stolt jag är över att få visa det här samarbetet. Jag vill bara skrika ”kolla min nya cykel, den är gjord av återvunna Nespresso-kapslar och visst är den världens finaste?!” till alla jag möter framrullande på Stockholms gator.

…jag vill också att alla ska veta att det är väldens enklaste grej att återvinna Nespressos aluminium-kapslar. Aluminium går att återvinna i all oändlighet; det viktiga är bara att det faktiskt lämnas till metallåtervinningen! Därför måste ni lova mig att återvinna era Nespresso-kaffekapslar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso boutique. Då kan era kapslar återvinnas och bli något nytt – t ex en cykel. Kapslarna sorteras som metall och återvinns som de är; med kaffesumpen kvar. Lätt som en plätt att göra skillnad för miljön!

Nu ska jag bara köpa en hjälm. Och så ska renoveringen blir klar så att vi kan flytta in. Sedan är jag redo att fimpa busskortet och glida fram på denna istället. Livet i stan – här kommer jag!

Vill ni ha en lika fin cykel som mig finns de att köpa i begränsad upplaga på Vélosophys hemsida.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!