Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Att känna tacksamhet och knoppar som brister

Jag har halvdag på kontoret idag. Så himla lyxigt. Jag brände av ett spinningpass direkt efter jobbet och nu har jag ätit lunch här hemma, duschat och sitter i skrivande stund med en kaffe, podcasten Spår i högtalarna och njuter av att sitta här hemma i köket klockan 15 en tisdag. Jag tycker att det är så viktigt att uppskatta de små sakerna i livet. Att stanna upp och känna tacksamhet. Livet rullar ju på i ett vansinnigt tempo och ibland glömmer man bort att det är just vardagen som är livet och att här och nu egentligen är det som betyder något. Jag har själv en tendens att fokusera mycket på vad som komma skall. Jag har ständigt nästa mål i sikte och förmodligen är det därför jag rent ut sagt är dålig på att känna tacksamhet för det jag har just nu. Men jag övar mig och jag blev så glad när jag själv insåg att jag kände just tacksamhet för den här stunden själv i köket sippande på en kaffe.

Hur som helst, jag skrev ju igår att jag skulle bjuda på lite bilder från min helg och jag har faktiskt inte haft tid att sitta ned med bloggen förrän nu. Nedan följer ett axplock av bilder från förra veckan. Enjoy!

Först och främst – hur fint är inte Stockholm just nu? Knoppar som brister och blommar överallt. Det här vackra magnoliaträdet fångade jag på Blasieholmen en tidig morgon i förra veckan.

I torsdags bjöd Alva Linen och Pretto PR in till en mysig frukost på sängen i Lydmar-sviten. Jag var tidig (för en gång skull) så passade på att fota den magiska sviten innan resten av gästerna trillade in.

Alva Linens sängkläder tillverkas av ekologisk bomull från Indien som är fri från konstgjorda bekämpningsmedel och kemikalier. Samtidigt är de Fairtrade-certifierade. Alvas grundare berättade för oss att en hjärtefråga för dem är att deras bomullsodlare får rättvist betalt och behandlas väl på jobbet. Jag har nog inte tidigare reflekterat över hur stor bomullsindustrin är och vilka problem den brottas med. Bomull är en av de råvaror som omsätter mest pengar i världen, men trots detta så lever många bomullsodlare i extrem fattigdom. Industrin är uppbyggd till en värdekedja fylld av mellanhänder där konsumentens pengar sällan når hela vägen fram till bonden. Dessutom tvingas bomullsodlare använda ofattbara mängder kemiska bekämpningsmedel som leder till förgiftning av både människor och natur. Detta problem har Alva tagit fasta på och handlar därför all sin bomull från småskaliga odlingar i Indien som är medlemmar i Chetna Organic. Chetna är ett kooperativ där bönder odlar ekologiskt, får rättvist betalt för sin skörd och får social trygghet. Så bra initiativ om ni frågar mig.

Det ska bli så spännande att bädda rent och testa dessa sängkläder.

Så här såg flera luncher ut förra veckan. Min favorit just nu heter nämligen – fetaost och sötpotatissallad på Lett. Äter här minst 2 gånger i veckan. Mums!

Är rackarns stolt över mig själv som äntligen fått in träning på schemat igen. Gymväskan är därför min ständiga följeslagare.

Firat körsbärsblommansdag med körsbärsblommor på köksbordet i fin ny vas från  Holmegaard. Modellen heter Cado.

I fredags hade vi Sophia över på middag. Vi satt ute på balkongen till 02.

Balkonglivet! Vår, vin, vänner och infravärme. Det ni!

Förra veckan avslutades med långpromenad här längst vattnet och Hammarby sjöstad. Jag fångade dessa vackra körsbärsträd i Saltsjökvarn på bild. Så vackert så det nästan gör ont.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    34 kvadrats webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!