Vårdukning

Njuter verkligen av alla vackra tulpaner i butik just nu. Så vårigt och fint! Jag tänkte bjuda på en dukning från en middag här hemma för några veckor sedan som jag tänkte kan inspirera inför helgens middagar. Dessutom kommer här fyra handfasta tips för en lyckad dukning!

1.Textilier. Att lägga en vacker duk på bordet tillför så mycket för känslan. Satsa gärna på linneservetter istället för dem i papp. Bättre för miljön och ger även det en så mycket härligare och mer genuin känsla.

2. Servettringar. Accessoaren som gör det lilla extra för dukningen! Jag har satsat på klassiska stilrena silverfärgade från Georg Jensen som passar till allt.

3. Blanda gammalt och nytt. Jag kombinerade mitt klassiska porslin från Rörstrand med, arvegods i form av glas från farmor och farfar och designklassiker från Svenskt tenn. Blandningen gör dukningen personlig och det är så fint med föremål med en historia tycker jag.

4. Snittblommor! Blommor gör kalaset roligare, festen finare och borden mer inbjudande. Min bukett och vas är i det högsta lagret så satsa gärna på något lägre. Här har jag dessutom valt att dekorera med tulpaner i servettringen.

Här nedan har jag listat fyra fredagsfavoriter på temat.

  1. Tallrik HÄR. Hur fint är inte porslinet?  Love it!
  2. Servettringar HÄR. Dessa godingar skulle få följa med livet ut. Klassiker som inte går ur tiden.
  3. Vas HÄR. Den lilla Klong-vasen är perfekt för dukningar då den inte tar för mycket plats eller skymmer sikten över bordet.
  4. Duk HÄR. H&M Home har grymt mycket fina bordstextilier till pangpriser. Den här duken finns i ett tiotal färger och olika storlekar. Matcha gärna med servetter i samma serie.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!