Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Formex hösten 2018 – Materialmix, kontrastfullt och 70-talsvibbar

För nästan precis två veckor sedan ägde Formex, Nordens största fackmässa för design och inredning, rum ute på Stockholmsmässan. Kanske tar jag mig vatten över huvudet nu när jag nu tänkte sammanfatta säsongens Formex-mässa efter att bara ha varit där under några timmar, men det brukar ju fungera. Det har ju nämligen blivit lite av en tradition att göra detta med denna lilla lista, så jag gör ett försök även denna höst.

Snyggaste montern?

Jag älskade färgskalan hos Classic Collection. Grått och rosa är en favorit-kombo sedan länge som är lika fin även i höst. Jag gillar även hur de lekt med mönster och material och hittat nya spännande kombinationer. Framförallt blev man ju sugen på nya matta och nya textilier, och då har man ju lyckats.

Trendfärger på Formex?

Som bas ser vi att beige tar mer och mer marknadsandelar från det gråa. På accentfärgssidan såg jag mossgrönt vart jag än tittade. En färg som vart på tapeten ett tag, men det känns som den kommer att slå igenom på riktigt i höst. Dessutom är blått fortfarande populärt liksom de brända röda tonerna och en uppstickare är också senapsgult. Svart är glödhett!
Sammet, fransar, grönt och senapsgult.
Beiget och brända toner.

Stol i grön sammet & linnetyger i brända toner.

Blått!

Vilka material får vi se mer av i höst enligt mässan?

Sammet är större än någonsin! Jag som trodde trenden redan hade peakat i fjol. Kanske en reaktion på konsumtions-hetsen, vi har inte lika bråttom att byta och köpa nytt?Förutom det vi redan sett under en längre tid så som just sammet, men även metaller, rotting och linne tror jag på taktila material så som t ex Plisserat och manchester. Jag såg även 70-tals vibbar i form av massa fransar – på lampskärmar, kuddfodral, mattor etc…

Fransar och materialmix!

Taktila material.

Manchester.

Mataller, mässing och torkade växter.

Favoritprylar från mässan?

Jag älskar nyheterna från Skultuna nedan. Mångfunktionellt for winning!

Även Klong bjöd på fina nyheter i form av små vaser som jag gillar skarpt!

Såg att ni var några som var frågande till Hanna Wessman samarbete med Watt & Weke. Det här med kopior och Formex kan jag skriva ett helt inlägg om – MEN jag tycker absolut inte att det här är en ren och skär kopia. Men visst är de kanske lite inspirerade av Serge Mouille. Hur som helst kvalade dessa in på min lista bland favoriter från mässan.

Helhetsbetyg på mässan?

Som vanligt är det otroligt inspirerande att besöka Formex, man hittar alltid väldigt mycket fint. Däremot saknade jag de där riktiga wow-effekterna…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    34 kvadrats webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!