Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vykort från Sardinien

Som utlovat ska ni få ett vykort från vår första semestervecka nere på den sagolika ön Sardinien utanför Italiens kust.

Vi flög till Olbia som ligger på öns nordöstra sida. Där hyrde vi bil med siktet inställt på den lilla byn Cala Gonone. Den ligger i slutet av en brant stupande väg som vrider och bänder sig mellan pinjeträdsbevuxna raviner och mynnar till slut ut i havet. Denna fiskeby blev startskottet för vår semester. Här ligger några av Sardiniens finaste sandstränder; den halvmåneformade Cala Luna, Cala Mariolu och Galoritzé med koboltblått vatten. Jag hade fått tips av min vän Sofia att hyra en egen liten gummibåt, de flesta stränderna nås nämligen endast via havet. Sagt och gjort, vi hyrde vår egna lilla båt och hade en magisk dag på havet tillsammans där vi badade från båten, simmade i land till kritvita stränder, la till i mysiga små vikar, besökte grottor och beundra de imponerande kalkstensklipporna som störtade ned i det kristallklara och turkosa vattnet.

En dag på havet!

Sardinien tillhör som bekant Italien, men kulturen och maten skiljer sig från fastlandet. En kväll bestämde vi oss därför att besöka en lantgård eller så kallad Agriturismo för att uppleva det traditionella Sardinska köket. Jag hade inte min kamera med mig, men knäppte dessa bilder med mobilen. Så mysig upplevelse som alla borde testa som besöker Sardinien. Även om de lokala köken skiljer sig lite från varandra på ön finns vissa självklarheter, som porcetto, grillad spädgris över öppen eld samt lamm och killing, capretto.

 

Några godsaker som fastnade på bild.

Efter 3 nätter i Cala Gonone körde vi norr ut igen till den omtalade Smaragdkusten. Här möttes vi av turkosglittrande klara vikar med ljusa vilda sandstränder, vindpinade, lena klippor och hamnar med pampiga yachts. Platsen inrättades som en tillflyktsort för de rika och berömda av prins Karim Aga Khan den fjärde i början på sextiotalet och det är ingen hemlighet att denna kustremsa är känd för att vara aningen pricey. Men här finns något för alla plånböcker så jag tycker inte man ska avskräckas. Vi njöt för de mesta av sol och bad på fantastiskt fina stränder.

Vi besökte smaragdkustens mäcka – Porto Cervo – en dag då det var mulet. En väldigt mysig om än dyr liten stad. Här hittar ni butiker som Hermes, Valentino, Gucci, Cartier osv.

Eftersom att vi var så nöjda med vår upplevelse på havet i Cala Gonone bestämde vi oss för att hyra båt en dag även på Smaragdkusten. Vi hyrde båten i hamnen Polto Quatu och navigerade oss till ögruppen La Maddalena. Även här blev det många sköna dopp från båten och naturen fick oss nästan att tappa andan. La Maddalena är namnet på ögruppen, men också namnet på den lilla staden som är huvudort på öarna. Vi la till i hamnen och klev i land för lunch och en liten paus från den gassande solen. En charmig liten stad med en hamn full av båtar och snirkliga gränder.

Hamnen Polto Quatu (som betyder dold hamn) där vi hyrde vår båt kom att bli en favorit hos oss. Här åt vi både lunch en dag och middag vår sista kväll på Sardinien.

Sista kvällen stod skaldjur på menyn och den här kvällen kommer jag nog minnas föralltid. Fantatsisk mat, gott vin och magiskt sällskap såklart <3

Sardinien är verkligen sagolik. Jag rekommenderar alla som åker till Sardinien att hyra bil, det finns som sagt så många olika byar, stränder och hamnar att upptäcka och se.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    34 kvadrats webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!