Äntligen har vår balkong fått trall!

Jag har drömt om den här stunden från september då vi för första gången fick nycklarna till vår lägenhet. Vi hade en balkong med enorm potential, men då var det höst och vintern knackade på dörren, vi sköt med andra ord upp projektet Balkongen till, vad vi trodde då, våren. Våren gick och när sommaren stod i full blom utanför fönstret hade vi fortfarande inte kommit igång. Varken jag eller min sambo är särskilt händiga till naturen och att bygga trall av plank kändes på något sätt övermäktigt.

Men så i veckan fick vi äntligen tummen ur. Jag var på Fredells, byggvaruhuset beläget runt knuten hemifrån oss i Nacka, i förra veckan och skulle köpa färg och nya knoppar till våra sängbord och såg att de hade kampanj, 20 % på allt virke. När jag kom närmare och inspekterade utbudet lite närmare hittade jag så kallade trallplattor i teak. Jag ringde min kille direkt och vi bestämde oss för att på riktigt ta tag i vår balkong, med mål att bli klara innan semestern.

Sagt och gjort, i förrgår åkte vi till Fredells igen och fyllde bilen med trallplattor. Självklart hittade jag också massa annat fint till balkongen som fick följa med hem. Ni som trodde att Fredells bara hade bygg-grejer har fel kan jag säga! Hittade massa annat fint till balkongen och köket.

Den obligatoriska ”förebilden”.

Vi började med att tömma balkongen helt på möbler och bråte som stod där sedan tidigare samt att soppa rent. Sedan började vi metodiskt att lägga vårt pussel – varannan högerplatta, varannan vänster, för att få det fina mönstret. Plattorna hakas i varandra i små plastkilar som sitter under plattorna. Lätt som en plätt!

Det enda som var lite tricky var att få till det kring balkongpelarna, där var vi tvungna att skära till plattorna och ta bort lite av plasten under samt borra ut hål för skruvarna.

Visst blev det bra? Enorm skillnad! Det känns så ombonat och så skönt att kliva ut på detta golv och slippa betonggolvet som dessutom drog in en massa damm.

Jag kan verkligen rekommendera detta smidiga ”snap-on system” som gör att plattorna hakar i varandra. Med dessa kan du relativt snabbt förnya din balkong eller terrass och även skapa olika ytor för loungemöbeln och matgruppen. Jag gillar också att dessa i pribcip är underhållsfria. Vill man kan man såklart olja dessa, men jag tycker teak grånar och blir vackrare med åren och ska man inte olja kräver de ju minimalt med underhåll.

Här ser ni också terrassvärmaren som vi satte upp på väggen. Nu kan vi sitta ute långt in på hösten!

Hos Fredells hittade jag dessa ljusslingor som var på kampanj. Eftersom att vi har relativt långt balkongräcke behövde vi hela tre slingor. Det som var bra med denna var att den var påkopplingsbar, man kunde mao köpa till två tilläggsslingor och koppla på startslingan.

En annan av sakerna som fick följa med hem från Fredells utöver trallen var detta lilla planterings-kit för oss balkongodlare vilket jag invigde med mina rosa planteringshandskar när balkonglådorna skulle fyllas med blommor.

För att fira att vi nu äntligen har världens mysigaste sommarbalkong bestämde vi oss igår för att inviga utflyktsgrillen som vi hittade hos Fredells som jag ställde på vår lilla bänk som jag byggde av Tralle – färdiga moduler som man lätt kan bygga olika möbler med.

Glasburkar HÄR, Kökshandduk HÄR, liten bricka i trä HÄR, salt- och pepparkvarn, flaskkorg HÄR, glasflaska HÄR.

På menyn stod pizza! Jag visste inte att man kunde göra pizza på grillen, men när min pojkvän fick syn på pizzasten och pizzaspade anpassade efter grillen inne på Fredells var han såklart tvungen att pröva. Och wow vilket bra tryck i denna lilla smidiga grill.

Smarta grillhandskar.

Dags att sliza upp! Gissa om vi njöt av både pizza och miljön!

Så tråkigt att vi åker på semester nu och inte hinner utnyttja balkongen på ett par veckor. Som tur är har svärmor lovat att vakta lägenheten och vattna och dessutom har jag investerat i automatisk blomlådebevattning som vattnar dina blomlådor så att du kan åka iväg på semester utan att dina blommor blir ledsna! Så smart!

Utöver belysningsslingorna köpte jag även dessa dekorativa stenar med belysning. Tycker det blev så fint att punktbelysa denna lilla blomstergrupp.

Utanför dörren la jag en fin matta, mysigt att kliva ut på tänker jag.

Ser så fram emot att hänga här ute hela sommaren!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Fint som en sommartrudelutt eller trall om man vill vara tvistig!

    Conny 2018-07-22 06:17:03 http://www.elstuff.se
    Svara
  • Jag har en fråga som inte rör detta inlägg. Jag har kikat på ditt inlägg från december när ni satte upp gardiner! Jag ska flytta in i en ny lägenhet som har öppen planlösning, i vardagsrummet finns det ett stort fönster (där jag kommer vilja ha gardiner) men det finns även ett litet fönster till i vardagsrummet och även ett i köket men eftersom det är öppen planlösning så blir det nästan som att alla dessa fönster är i samma rum. Hur ska man tänka med gardiner? Känns som det blir väldigt mycket gardiner i vardagsrummet om jag har både på kortsidan där det stora fönstret är och sen på långsidan där det är ett litet fönster + ännu ett par i köket?! Snälla hjälp mig ?

    A 2018-07-17 11:41:07
    Svara
  • Wow, så snyggt!

    Josefine 2018-07-16 08:52:22 https://svenskatrappsteg.se/
    Svara
  • Så himla fint Emelie! Du är så grymt duktigt.

    Hoppas du njuter och har en härlig sommar!

    Kram Anette

    Inredningshjälpen 2018-07-13 14:05:09 http://inredninshjalpen.com
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!