Så byggde vi ett skåp av Ikeas köksmoduler

Innan vi sticker iväg till mina föräldrar för fotbollstittande och söndagsmiddag tänkte jag som rubriken skvallrar om med några dagsfärska bilder visa hur ni med hjälp av köksskåpsstommar från IKEA kan skapa en riktig trendig och framförallt personlig möbel…

…det är nämligen exakt vad vi har gjort här hemma i vår hall. Vi behövde en möbel som slukade mycket förvaring, men samtidigt ville vi behålla rymden. Utrymmet vi hade att jobba med är inte särskilt djupt och därför behövde vi ett skåp/byrå som inte var för djupt. Tyvärr hittade vi inga skåp på marknaden som tillfredställde vad vi efterfrågade och bestämde oss därför för att bygga ett själva.

Ikeas köksskåpssystem Metod fick agera stomme. Vi valde 2 st skåp i storleken 80×100 cm. Vi var fört inne på 80 x 80 cm men jag är så nöjd att vi valde de lite högre skåpen. Slukar mer och dessutom tycker jag att själva möblen fick en mer spännande form. Här kan ni se en bild på hur det såg ut innan luckor och täcksidor kom på. Därefter sattes luckor och täcksidor på.

 

Min tanke var först att vi skulle köpa Ikeas luckor och måla luckor själva, men istället tog vi hjälp av Järfälla kök som tillverkade luckor, täcksidor och sockel till oss i önskad färg. Detta blev ju SÅ mycket bättre och framförallt smidigare. Vi är så nöjda!

Luckorna vi valde är en slät lucka, 19 mm tjock, med mittgrepp – men istället för vågräta hantdag valde vi lodrätta mittemot varann.  Jag älskar detaljen med mittgreppet och att skåpet står på en sockel. Man får lite känslan av att det är en platsbyggd möbel.

Vi avslutade med att lägga en superfin marmorskiva på toppen från Svenska Stengruppen. Så nöjd med resultatet och kul att vi är ensamna om just denna möbel.

Innan jag slår ihop datorn så vill jag också påminna om att Newport Home har 20-70% rabatt i sin webbshop t om midnatt. Där hittar ni bland annat detta snygga bokstöd och böckerna som ni ser på vårt skåp. Såklart finns också massa annat fint med varumärken så som Skultuna, Klong och Jonathan Adler. Skynda fynda!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • hade varit kul om du fotade så man såg hela möbeln och även nertill..
  Tycker ofta att bilderna du lägger ut känns mer som en ”smygvisning” men att du inte visar helheten:(

  Sara 2018-06-20 01:38:52
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej! Jag ska köpa ett nytt objektiv då kommer jag få med mer 🙂 det jag har nu är bara ett porträttenobjektiv egentligen så man måste backa väldigt för att få med något. Så det kommer ske en förändring så fort jag samlat ihop klart till nytt objektiv 😀

   emelieekman 2018-06-21 09:25:49
   Svara
 • Så snyggt!

  Josefine 2018-06-18 10:23:49 https://varmepumpshopen.se/
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!