När inspirationen tryter och lusten försvinner

Senaste veckorna har jag, som ni kanske (förmodligen) märkt, känt att inspirationen inte riktigt funnits där, att kreativiteten sinat och där med också motivationen och lusten till att skapa. Jag som egentligen älskar att fota vårt hem, sätta ihop härliga kollage och hålla mig ajour över vad som händer i inredningsvärlden har helt tappat lusten. Jag har haft skrivkramp, inte känt att jag nosat upp något relevant innehåll och ännu mindre lust att skapa eget. Som ett brev på posten kommer då prestationsångesten och det låser sig helt.

En stor anledning till denna dipp är att jag jobbat mycket, sovit för lite och helt enkelt inte hunnit med att hålla ordning hemma eller för den delen tid att jaga inspiration. Allt detta toppat med magiskt väder, har bidragit till att jag inte lagt lika mycket tid på bloggen eller min kreativitet som jag egentligen vill. I vanliga fall hade jag förmodligen dykt ner i ett inspirerande inredningsmagasin, åkt på en resa, grottat ner mig i pinterest eller besökt en inspirerande butik eller restaurang. Sådant brukar hjälpa när kreativiteten sviktar.

Nu har en helg passerat, jag har fått vila upp mig, träffat vänner och familj, njutit av världens härligaste maj och jag känner att kreativiteten, motivationen och lusten är på väg tillbaka. Jag har material på lager som jag känner mig manad att göra någonting av och visa er, känner mig inspirerad att ta tag i det sista här hemma och såklart att dokumentera detta för er samt att bjuda på massa tips och inspiration, såklart. Tack för att ni hänger här på 34kvadrat. Det betyder hela världen för mig. Tack.

När lusten till skapande inte finns där trots att Stockholm visar upp sig från sin bästa sida och tid till sådant som annars brukar få kreativiteten att flöda inte fungerar är jag så tacksam att instagram finns. Lättillgängligt, kort, koncist och alldeles underbart. Jag tycker att instgaram får utstå så mycket kritik. Till viss del berättigad (nej, allt är inte så perfekt som det i många fall ger sken av), men visst är den, eller snarare alla fantastiska människor bakom alla fina bilder, inspirerande! Jag har också turen att ha en väldigt god ton i mitt kommentarsfält, både på instagram och här. Pepp, hejarop och knappt någon negativitet alls. Det är jag tacksam för.

Nedan hittar ni tre vackra inspirerande bilder från instagram som minst sagt lett mig in på rätt spår mot lust igen…

Så vackert vardagsrum hemma hos Petra @houseofphilia

Har ni sett @bisse_´s nya matbord? Wow. Buketten pioner är magisk.

Sist men inte minst – fina @linapaciello. Diggar verkligen hennes instagramkonto.

Innan jag stänger ner datorn för idag vill jag bjuda på ett citat som är så sant som jag tycker alla, alltid, ska tänka på…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Ja det där känner man igen sig i.. Men jag tycker det är positivt att du lyfter fram hur vardagen kan se ut. Att det faktiskt är omöjligt att hinna med allt och att man ibland tappar lusten när presationsångesten blir för stor. Livet är ju som sagt inte som ett perfekt bildflöde på instagram. Men som du säger, en god inspirationskälla (som ger lite ångest). Och nu ska jag själv försöka ta tag i hemmet som har sprungit ifrån mig senaste tiden, puh. Ha det så bra nu 🙂

    Sophie 2018-05-23 11:26:07
    Svara
  • Fina E,
    Inspo kommer jag lovar, du och kag och en flaska rosé på er balkong snart när vi stylat upp dem! Du är grym ???

    Bisse 2018-05-22 23:14:10 http://bisse.metromode.se
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!