Torsdagstipset: Bygg ett personligt skåp av IKEA-köksstommar

Som rubriken skvallrar om tänkte jag idag visa hur ni med hjälp av köksskåpsstommar från IKEA kan skapa en riktig trendig och framförallt personlig möbel. Som ni kanske förstår är det precis det vi har gjort i vår hall ovan…

Fler som bor i nyproduktion känner säkert igen problemet – när vi flyttade in fanns det knappt någon förvaring. Det var med andra ord ett måste att tillskapa mer förvaringsmöjligheter i hallen. Det bästa kanske hade varit att bygga garderober från golv till tak rent funktionsmässigt, men jag ville så gärna behålla rymden och skapa en yta där jag kunde få vara kreativ och ställa ihop små stilleben. Lösningen? En kompromiss!

Av Ikeas köksskåpssystem Metod valde vi att bygga ett eget skåp. Vi valde 2 st skåp i storleken 80×100 cm. Vi var fört inne på 80 x 80 cm men jag är så nöjd att vi valde de lite högre skåpen. Slukar mer och dessutom tycker jag att själva möblen fick en mer spännande form. Här kan ni se en bild på hur det såg ut innan luckor och täcksidor kom på.

På själva stomen har vi därefter fäst täcksidor och luckor beställda och tillverkade hos Järfälla kök. Jag tycker att handtagen/de infrästa greppen blev så eleganta. Själva stommen placerade vi på en sockel i samma färg vilken också Järfälla kök fixade.

Ni har ju hört historien förut, men vi tar den snabbt igen. När vi kom in i vår nya lägenhet första gången upptäckte vi chockartat att alla innedörrar var gråa (ooops! Kan ha vart jag som läste tillvalsbroshyren lite slarvigt). Men istället för att deppa ihop för det fick jag idén att göra något roligt av det. När vi skulle välja färg på luckorna som Järfälla kök skulle tillverka åt oss valde vi därför samma färg som dörrarna (NCS kulör: 2502-Y) för att få en röd tråd. Även täcksidorna och sockeln som Järfälla kök fixade fick samma färg. Älskar att man kan välja preciiis vilken NCS kulör man vill hos dem.

Som kronan på verket beställde vi en lång marmorskiva till toppen från Svenska stengruppen. Jag är så fantastiskt nöjd med helheten. Jag älskar tanken på att vi är ensamna med just detta skåp. Är ni sugna på att själva låta kreativiteten flöda och skapa ert personliga skåp tycker jag verkligen att ni ska kontakta Järfälla kök.

Jag vill avsluta med en närbild på vår vackra marmorskiva vilken som sagt är beställd hos Svenska stengruppen – underbar service och så fin kvalitet och finish på skivorna. Kan verkligen rekomendera dem!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så fint! När du beställde marmorskivan, beställde du en skiva på 160×37 eller fick du lägga till någon extra centimeter pga av täcksidorna?
  Hälsningar, Matilda

  Matilda 2018-07-10 12:13:00
  Svara
 • Hej!

  Så snyggt. Jag bor själv i nyproduktion och behöver mer förvaring. Har funderat på IVAR stomme då skåpet/hyllorna inte får vata för djupa. Tycker dock att luckorna man köper till på Ikea är sjukt fula och varit inne pö andra luckor. Tycker däremot att superfronts luckor blir lite väl dyra… (behöver 4st och de kostar över 1000kr/st) därför undrar jag vad det kostade för er att speciella luckorna via ett byggföretag?

  Kram Beatrice

  Bea 2018-04-18 11:29:50
  Svara
 • Varifrån är vasen? Sååå snygg!

  Sanna 2018-04-16 14:22:37 http://www.sannakaisson.com
  Svara
 • Hej! Är det de ljusgrå gardinerna Sammy från Hemtex i vardagsrummet ? Vilken nås kod har du på väggarna i vardagsrummet? Med vänlig hälsning, Vic

  Vic 2018-04-07 17:55:35
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!