Förvaringsmöbel i hallen

God förmiddag! Vi hade en så himla mysig kväll kväll igår hemma hos våra vänner Philip & Malin. Det blev rätt sent, så jag missade min träning imorse, istället kom jag och killen nu precis hem från Elite Hotell här borta på kajen där vi ätit brunch. Vi ska snart packa in oss i bilen och köra ut mot Älvsjö mässan och Stockholm Furniture Fair. Spännande!

Innan vi beger oss vill jag visa er och skriva några rader om vårt skåp i hallen. Vi hade som jag berättat tidigare rätt dåligt med förvaring i lägenheten. Därför var vårt mål att få in en möbel som slukar en del prylar utan att den skulle kännas för stor. Vi  valde därför att bygga ett skåp av Ikeas köksskåpssystem Metod. Vi valde 2 st skåp i storleken 80×100 cm. Här kan ni se en bild på hur det såg ut innan luckor och täcksidor kom på.

När vi kom in i vår nya lägenhet första gången fick vi lite av en chock – alla dörrar var grå. Vi hade inte vart helt uppmärksamma vid tillvalen och tydligen var gråa dörrar standard. Istället för att deppa ihop för det fick jag idén att göra något roligt av det. Vi valde därför att vårt skåp skulle vara i samma färg (NCS kulör: 2502-Y) som dörrarna för att få en röd tråd.

Därefter fick vi kontakt med ett grymt företag som heter Järfälla kök som tillverkar och lackerar köksluckor och annan inredning efter sina kunders önskemål. Istället för att själva köpa hem luckor och måla så skickade vi över önskade mått på luckorna (4 st 40×100 cm) samt täcksidor till dem och efter bara 2 veckor fick vi de levererade till dörren. Dessutom hjälpte de oss att bygga en sockel (37×158 cm, 5 cm hög (yttermått)) i samma färg som skåpet står på.

Luckorna vi valde är en slät lucka, 19mm tjock, med mittgrepp – men istället för vågräta hantdag valde vi lodrätta mittemot varann. Min tanke var först att vi skulle måla luckor själva, men detta blev ju SÅ mycket bättre och framförallt smidigare. Vi är så nöjda!

Jag älskar detaljen med mittgreppet och att skåpet står på en sockel. Man får lite känslan av att det är en platsbyggd möbel.

Det som nu fattas är en marmorskiva till toppen, sedan är den klar och vi är som sagt sjukt nöjda. Kan verkligen rekomendera Järfälla kök. Allt har gått så smidigt från början till start.

Nu ropar killen från hallen att han är klar att åka. Mot Stockholmsmässan! Ha en fin lördag fina ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Emelie,
    Vilken smart och snygg lösning på förvaringsmöbeln. Jag funderar på att göra liknande och är nyfiken på ungefär vad kostnaden blev med luckor och bänkskiva?

    Sara 2018-02-18 08:38:34
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!