Formex våren 2018

Tidigare idag tog jag bilen ut till Stockholmsmässan och Formex för att förkovra  mig i vårens trender. Det har blivit lite av en tradition att jag sammanfattar Formex och säsongens trender genom att besvarar fem frågor. Så även denna gång.

1. Snyggaste montern?

I ärlighetens namn tycker jag faktiskt inte att någon av utställarna vågade sticka ut, istället var det mycket samma som i höstas. Något som däremot fångade min uppmärksamhet var instellationen i Trendrestaurangen – The man kind bar. Jag älskar uppbyggda miljöer (det bästa jag visste som barn var att springa runt i IKEAS ”låtsas lägenheter”). Snygg, maskulin idustriell känsla som som sagt stack ut. Jag har ju helt snöat in mig på svarta möbler och detaljer så här hittade jag massa fint…

Tydligen var detta en hyllning till den inredningsintresserade mannen? Känns ju något omodernt att behöva klassificera inrending efter kön. Känns ju inte supermodernt. Hur som haver tycker jag detta inslag var otroligt snyggt (fast att jag är kvinna).

2. Trendfärg på Formex?

Utöver färgerna vi sett starka tidigare år så som grått, beige, grönt, blått och rosa/brända toner så tyckte jag mig se mer gult än tidigare…

Puff i gul sammet från Interstil.

Gula textilier hos TineK.

3. Vilka material får vi se mer av i år enligt mässan?

Rotting. Vart jag än gick såg jag rotting i olika stilar.

Rotting hos House Doctor.

Mera rotting hos Tine K.

Bamburotting hos Broste Copenhagen.

Sammet fortsätter att dominera…

Sammetsfåtölj hos Bloomingville.

Sammet hos Jakobsdal.

Sammetspuffar hos Interstil.

…liksom linne!

Linne hos Himla.

Att kalla snittblommor för ett material kanske inte är helt korrekt. Men vackra buketter vimlade det av i mässhallarna. Interflora som nyligen lanserat sin variant på Bunches, Fång by Interflora – härliga buntar med miljöcertifierade blommor som finns i utvalda Interflorabutiker, hade en egen monter i C-hallen.

Vackra snittisar!

4. Favoritprylar från mässan?

George Jensen är lite av en ny personlig favorit hos mig. Älskar deras silvriga föremål. Tillbringaren som ni ser på översta hyllplanet är ingen nyhet eller så, utan ett av Georg Jensen Livings mest ikoniska föremål, men jag fastnade verkligen för den idag.

Georg Jensens monter i B-hallen.

Tillbringaren fann jag också i entréutställningen, där Sasa Antic använt sig av den i sin monter. Lustigt det där, att en ny exponering/sammanhang kan få en att börja älska en produkt man sett så många gånger förut…

Från entréutställningen.

5. Helhetsbetyg på mässan?

I år vet jag inte riktigt om jag har rätt att svara på denna fråga. Jag gick bara runt i mässhallarna under eftermiddagen idag och missade tyvärr alla föreläsningar och pressfrukosten tidigare i veckan i och med att jag var på jobb i Köpenhamn. Men om jag ändå ska försöka mig på en liten utvärdering av mässhallarna så blir den tyvärr lite lågmäld. Tycker det kändes som att vi sett det mesta förut tyvärr, eller så var det bara jag som inte riktigt hade tålamod att gå igenom terrängen tillräckligt noga. För er som inte vart på Formex kan jag meddela att mässan är ENORM och att granska varje monter med lupp är omöjligt på några timmar. Däremot hade jag utmärkt sällskap i form av Vallentina och Lovisa. Tack för idag tjejer!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!