Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

#nufårdetvaranog

Jag vet inte om det undgått någon, men denna vecka har en debatt blossat upp på instagram angående äkta vs oäkta följare. Det har uppdagats att det finns konton på instgaram med flera tiotusentalsföljare som i själva värket inte är så populära som de utger sig för att vara. De har nämligen köpt både falska följare, kommentarer och likes.

För många av er låter detta säkert helt osannolikt, men för mig som flera gånger i veckan får mail och DM på instagram där jag erbjuds att köpa likes, följare och kommentarer är jag inte förvånad över att fenomenet förekommer. Däremot är jag uppriktigt sagt ledsen över att vissa människor väljer den enkla, men oetiska, vägen till ett högt följarantal, i syfte att kunna tjäna snabba pengar. Det är som att söka jobb med ett förfalskat CV och ett bedrägeri mot de företag dessa människor med falska följare samarbetar med.

Förutom att det är extremt omoraliskt och bara helt FEL att ingå avtal (samarbeten) på osanna grunder och väldigt tråkigt för de företag som drabbas och inte får någon valuta för sina satsade pengar (ersättningen till influensern) så förstör fenomenet med botar som kommenterar och likear olika konton faktiskt för oss andra, ärliga människor, och riskerar faktiskt att smutsa ner hela branschen.

Instagram-/bloggvärlden har så länge varit ifrågasatt (inte minst av män). Bloggare så som t ex Tungården, Kenza och Forni som varit med ett tag har ju verkligen från start kämpat med att rättfärdiga detta yrke och kanaler. Nu har äntligen företag börjat inse värdet i sociala medier och vilket enormt genomslag och vilken breddvidd vi influensers har. Men att det då kommer vissa personer som vill växa snabbt och tar till otillåtna medel är verkligen ett hån mot alla oss som i flera år kämpat och lagt ner så mycket tid, engagemang och kärlek på våra kanaler och arbetat för en seriös marknad. Det är vi som får betala det största priset eftersom att det är så lätt att hela branschen dras ner i skiten pga att vissa inte har någon moralisk kompass.

Jag har aldrig och skulle aldrig ens överväga att köpa följare. Därför visar jag mer än gärna min statistik, både för mina följare och samarbetspartners. Jag vill ju att mina samarbetspartners ska känna till var mina följare finns och vilka de är för att de ska kunna avgöra om jag är relevant för deras målgrupp. Värt att poängtera är dock att bara för att man inte har 90% svenska följare behöver man inte ha falska följare. Jag har bekanta med följare som är mer geografiskt utspridda än mina pga av att de skriver på engelska, har internationella namn osv. Jag tror det är viktigare att titta på hur och i vilken takt man ökat. Det är inte rimligt att öka med 20 000 nya följare varje månad (om inget exceptionellt sker, som t ex en delning/sfs med en annan stor profil/konto). Jag växer med några hundra följare i veckan och har så gjort under många år. Man får inte glömma att jag publicerade mitt första inlägg på instagram för 5 år sedan…

Som ni ser övervägande Stockholm & Sverige.

Innan ni frestas att köpa följare, tänk efter en gång extra. Inte minst för er egen skull. Ni skapar bara ett luftslott som så småningom kommer att rasa och bita er själva i baken. Uppdagas det att ni köpt falska följare är er trovärdighet lika med noll, och tappar ni den har ni i längden heller ingen affär, inga vänner i branchen kvar eller fans som litar på er.

Tack till Jannice & Jana som drog igång debatten. Den behövs! Jag vill också tacka alla er som väljer att följa just mig. Tack <3

Nu ska jag stupa i säng. Vi hörs igen imorgon! Då ska ni få se vad jag sysslat med i helgen. Det vart nämligen en helg till sjöss…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Home

34 kvadrats webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!