Nordic Space – temat på höstens Formexmässa

Bilder från utställningen i entréhallen. 

Lyxen att må bra – Detta sammanfattar höstens Formex och visst låter det härligt? Precis som i våras är temanamnet Nordic Space. Då blickade vi utåt, nu står Space snarare för det inre rummet. I en orolig omvärld tittar vi istället inåt för att söka trygghet, det är mysigt, koselig och hygge. Och visst ser det ändå rätt mysigt ut i entren? En installation som i ärlighetens namn kanske inte var superinspirerande och inte minst något svårtolkad – är det kanske puppor som hänger från taket? Där livet där inne är skyddat från omvärlden? Och symboliserar såpbubblorna kanske våra liv där vi lever i våra egna bubblor? Hur som helst, så här beskrivs temat på Formex hemsida.

”Extrema volymer gör åter entré i våra hem. Det är mysigt mjukt, omslutande, frigjort och bekvämt. Det ’inre rummet’ har hög status; vi vill trivas, och den egna kroppen återspeglas i designen. I en tumultartad samtid söker vi trygga lösningar och kärnvärden. Nya produkter och materialinnovationer ger oss möjlighet att möta slit-och-släng-kulturen. Att hitta en hållbar livsstil märks även i vardagsgörat: vi ägnar oss åt långsam matlagning, alternativa proteiner, sprouting och flexitarianism. Färgpaletten är inspirerad av bar hud, lera, krispig mint och bäriga toner. Blanka hightech-material möter tidlösa naturmaterial av ull, trä, terrakotta och skinn. Uttrycket är behagligt generöst och förkroppsligar den nya lyxen – att må bra.”

Nu tänkte jag bjuda på några bilder från en utställning som inte kändes lika abstrakt, nämligen den i Trend Restaurangen som frossat i produkter från montrarna som ska illustrera mässans tema – Nordic Space.

Bilder från utställningen i Trend Restaurangen.

Det blev minst sagt ett snabbt besök på Formex denna säsong. Jag åker till Kroatien imorgon bitti och eftersom jag jobbar heltid fick det bli hastigt besök i förmiddags. Några montarar och produkter fastnade på bild. De får ni se senare ikväll eller imorgon.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • BÄST IGEN! Som vanligt är du bäst på att rapportera från FORMEX! Läckra bilder och utförlig text. Heja!

    Mariamaria 2017-08-24 23:43:38
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!