Vår resa till Gardasjön

Nu har jag hunnit gå igenom alla semesterbilder och tänkte bjuda er på ett bildregn från vår resa till Gardasjön. Ett resmål jag varmt kan rekommendera. Vi hade vår bas strax utanför Desenzano del Garda, en mysig liten stad i södra delen av Gardasjön.

Poolområdet vid lägenheten vi hyrde.

En mysig lunch i Desenzano del Garda.

Ännu en god lunch i Moniga del Garda.

Vi hade hyrt en bil och kunde därför upptäcka mysiga små pärlor längst sjön. En dag tog vi bilen upp till Gargnano, en favorit destination. Vi åt lunch på en mysig liten restaurang vid vattnet och badade från deras brygga och drack prosecco i solen. Sedan strosade vi i den lilla byn, åt glass och köpte med oss charkisar hem. Det vi gillade med detta ställe var att det kändes genuint och inte så turistigt.

Mysiga Gargnano.

Vi hade fått massa bra restaurang tips av vänner som bor i Densenzanso. En favorit var Alessi med fantastisk mat och urmysig innergård. Il Moto Carlo Grill var också en favorit. En pittoresk familjär restaurang belägen i bergen med jätte fin utsikt.

En dag åkte vi till Sirmione. Staden lockade minst sagt många turister med sina medeltida gränder och sin medeltida borg.

Vi fortsatte därifrån till Peschiera där vi åt lunch och tittade i butiker.

Vi hade dåligt väder en dag och då bestämde vi oss för att besöka vingården Cá dei Frati nära vår lägenhet som vi hade hört gott om. Vi fick en rundtur och provsmakade sedan deras viner, självklart fick några flaskor följa med hem. Ska bli mysigt att öppna på balkongen i sommar.

En dag valde vi också att ta bilen till Milano. Det tog ca 2h, motorväg hela vägen, så det gick supersmidigt.

Duomo.

Avslutade kvällen i Milano med pasta på Salumaio Di Montenapoleone. Var godare än vad det ser ut om jag säger en så 🙂

Vi är båda två grymt sugna på att åka tillbaka till Italien. Vi är tokförälskade i detta land. Smidigt att flyga hit, fantastiskt god mat och gott vin, vacker natur och arkitektur och bra shopping. Kanske en resa till Amalfikusten redan nästa år? Har ni några frågor om resmålet Gardasjön får ni såklart lämna en kommentar 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag och min pojkvän ska åka till Gardasjön i juli, ska bli så kul och man blir ju mer taggad när man ser dina bilder! Min fråga är gällande vingården/muséet, var det något ni behövde boka eller kunde man bara knalla in?

  Ribecca 2017-06-13 22:37:59
  Svara
  • Svar på Ribeccas kommentar.

   Mysigt! 😀 Angående vingården så gick vi bara dit 🙂 Men tror vi hade tur att de höll en rundvisning just då, kan nog vara bra att ringa innan 🙂 kram!

   emelieekman 2017-06-14 10:59:16
   Svara
 • Åh vad härligt! Vi bilade dit för några år sedan, älskar också Italien. Så kul att se bilder från samma restaurang där vi också åt. För två år sedan flög vi till Rom, stannade där några nätter och tog tåget vidare ner till Sorrento där vi bodde några nätter. Därifrån tog vi utflykter till Capri och Positano. Fantastiska resor! Åh nu blev jag sugen på att boka resa till Italien!!

  Evelina 2017-06-12 21:32:15
  Svara
 • Jag har semestrat varje sommar med mina föräldrar och bror vid Gardasjön sen 21 år tillbaka, och jag älskar det mer för varje år! Ett tips om man befinner sig vid Gardasjön är att åka in till Verona (tar cirka 30 min med bil), kostar cirka 40 kr/pp att åka buss och man kan även ta tåget från Peschiera. Fantastiskt romantisk stad (Romeo och Julias) med bra shopping och ännu bättre konserter om man tur. Jag hade turen att se Eros Ramazzotti där. Trevlig sommar! Kram Linda

  Linda 2017-06-12 15:44:17
  Svara
 • Hej,
  Så underbart det ser ut! Vad heter det hotellet ni bodde på? Eller hur gjorde ni för att boka lägenheten? Jag & min sambo kommer bila runt i europa men tänker ha en vecka nere i Cinque Terre och sedan några dagar 3-4 vid Gardasjön. Mata mig med tips! 🙂

  Karin

  Karin 2017-06-12 13:18:08
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Kika in http://italialiving.se/ , känner tjejerna som har dessa lägenheter, supergulliga! De bor där också så vi fick massa tips av dom! Kram!

   emelieekman 2017-06-12 22:26:16
   Svara
 • Åh jag har länge velat åka till gardasjön, ser helt magiskt ut! Får man fråga hur ni hittade lägenheten ni hyrde samt vilket flygbolag ni bokade med?

  Linnea 2017-06-12 10:47:17
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Vi åkte med Ryan Air från Skavsta och boendet bokade vi via bekanta på http://italialiving.se/ 🙂

   emelieekman 2017-06-12 22:24:47
   Svara
 • Ser hur mysigt ut som helst! Älskar din röda klänning och svarta klackarna, var kommer dom ifrån? 🙂

  Elin 2017-06-12 09:27:38
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!