Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Gör sparandet lite roligare med sparappen Dreams

Åka på tjejweekend till London, spara ihop en insats till en lägenhet, spendera vintern på Maldiverna eller fira födelsedagen i New York? Jag gissar att ni är fler som delar någon eller kanske alla dessa drömmar med mig. Att uppfylla drömmar handlar om att kämpa för att nå sina mål. Ibland är målet nära och ibland krävs de lite mer. Nästan alltid handlar det dock om att prioritera rätt, istället för att agera på impuls. Idag tänkte jag tipsa om en riktig drömmig app – nämligen sparappen Dreams som hjälper till att göra just detta.

Jag laddade ner Dreams appen i veckan och har hittills skapat ett sparmål utifrån en av mina drömmar – nämligen en resa till New York över min födelsedag i oktober. Jag har skrivit in datum och beloppet jag behöver samla ihop för att nå min dröm. Appen har sedan räknat ut att jag i genomsnitt behöver spara 42 kr/dag för att lyckas. Jag kan enkelt föra över pengar fram och tillbaka från och till appen helt kostnadsfritt och pengarna är säkra genom BankID.


I appen finns så kallade sparhack som peppar dig att göra rätt prioriteringar och sparandet lite roligare. Min favorit är ”Hoppa shopping”, ett sparhack som är precis vad det låter, att skippa impulsköp. Impulsshopping är för hjärnan vad socker är för munnen. Blixtsnabb tillfredsställelse som riskerar att gå över samtidigt som du kommit hem. Jag vet inte hur många plagg med prislappen kvar som jag hittade när jag rensade ur min lägenhet i förra veckan. Här finns stora summor att spara in. Jag ska nu istället sova på saken, tänker jag på den där pläden, jackan eller vasen i flera veckor är det okej att slå till, men jag måste bli bättre på att stanna upp, tänka efter och undvika impulsshopping.

Detta sparhack tycker jag förövrigt lämpar sig särskilt bra när det kommer till inredning. Att inreda ett hem måste få ta tid. Impulsköp blir aldrig bra. Att istället investera i möbler och inredning utifrån ett tydligt mål i form av en moodboard tror jag är ett vinnande koncept. Samla inspiration, fönstershoppa, planera och gör sedan en inköpslista utifrån målbilden.

Här avstod jag t ex impulsköp av en vas på Svenskt tenn för 2 500 kr. 

Vad drömmer ni om? Och framförallt – hur sparar ni? Jag tycker ni ska ladda hem appen genast och börja spara till era drömmar!

Ladda ner appen HÄR (länk).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    34 kvadrats webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!