Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Formex – Nordic Me

Den här veckan har (som ni säkert har koll på) Formex-mässan ägt rum. I vanlig ordning tänkte jag börja höstens formex-rapportering med lite bilder och tankar om årets tema – Nordic Me – ett begrepp som riktar fokus mot medvetna val. Elin Frendberg på Swedish Fashion Council är hjärnan bakom temat och berättade under onsdagens pressfrukost att Nordic Me handlar om att ta tillbaka makten till sig själv. Med hjälp av nya sociala medier är vi den viktigaste personen i skapandet av våra liv. Men hon lyfte också fram att det handlar om att själv ta ansvar för sin egen konsumtion, i allt från vad vi äter, hur vi klär oss och hur vi inreder våra hem.

Inredningsstylisten Tina Hellberg fick den ärofyllda uppgiften att gestalta Formex Trendrestaurang utifrån höstens tre trender, Shape of things, Authenticity och Sensory med hjälp av ett urval från utställarna på mässan. Generellt tycker jag inte att mässan bjöd på några nya banbrytande trender, de mesta såg vi redan i våras (om inte ännu tidigare). Men i trendrestaurangen fick man en bra bild av de nya inslagen i inredningsvärlden. Här återfanns mustiga accentkulörer så som vinrött, mörkblått, senapsgult, och skogsgrönt medan grått fortsätter att dominera som basfärg. Jag noterade textilier i 70-tals mönster, stänkmålat porslin och väggar, hantverkskonst och mycket keramik i de mustiga kulörerna.

DSC01010 (2)

DSC01009 (2)

DSC01003
DSC01006

DSC01037

DSC01036 (2)

Arkitekturbyrån Codesign fick uppdraget att gestalta Nordic Me i trendutställningen på entrétorg. Med konceptet ”Breaking through convention” tolkar de temat genom att titta på stereotypa uppfattningar om Norden. Utställningen utgick från den nordiska naturens former och fenomen med inspiration från fjäll, hav, norrsken, is- och snöformationer och böljande landskap. Genom installationen bjöds besökarna på konventionellt nordiska i form av färg och form, men även det exotiska och i mitten sammanstrålar de två uttrycken i en definition av Nordic Me. En färgstark utställning som var svår att fånga på bild.

DSC01283 (2)
DSC01094 (2)

DSC01099 (2)

DSC01105 (2)

DSC01114 (2)

DSC01117 (2)

DSC01116 (2)

DSC01119 (2)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    34 kvadrats webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!