Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Kök i nyproduktion

Som jag skrev i förra veckan hjälper jag till att välja material till en nyproducerad lägenhet och det är en utmaning vill jag lova. Nyproducerade lägenheter har en tendens att kännas standardiserade och uttryckslösa. Därför känns det otroligt viktigt att tillföra liv och personlighet vid val av material. Samtidigt vill jag att inredningen ska knyta an till platsens historia och byggnaden som sådan. Jag som annars inspireras av vackra sekelskiftesvåningar där en helt annan inredning funkar har fått något att bita i.  Min ”vanliga” inredningsstil kommer minst sagt inte till sin rätt här – så jag får verkligen tänka utanför boxen. Visst ska man blanda gammalt och nytt, gamla möbler med en historia skapar en värdefull kontrast till det nybyggda huset, men att inreda en nyproducerad lägenhet med endast arvegods och loppisfynd blir inte helt rätt.

Just nu tittar jag på materialvalen till köket. I området där huset uppförs låg tidigare Finnboda Varv – en varvsindustri vid Stockholms inlopp. Som jag skrev ovan tycker jag att det är värdefullt att ha platsens historia i åtanke när man inreder. Visionen är därför att skapa ett modernt, men personligt, hem med influenser av den industriverksamhet som tidigare bedrevs här.

bbbbbbbbb

bbbbbbbbbbb

kök

kök1

kök2

kök3
Bilder från pinterest.

När man inreder, oavsett om det är nyproduktion eller ej, är det viktigt att ha en målbild, ett fokus, som gör att man får en röd tråd genom hemmet. Mitt absolut bästa tips är därför att göra en moodboard där man samlar inspirerande bilder på rum och möbler, tygprover, material och andra detaljer man gillar. Har man en bild av hur man vill att slutresultatet ska bli är det mycket enklare att göra de initiala inredningsvalen, så som vilka golv eller köksluckor man ska ha. Man undviker helt enkelt att tappa bort sin stil på vägen.

Tillsammans med bilderna ovan och kollaget nedan har jag kommit fram till att satsa på vita luckor, vitt kakel i halvstensförband, marmor bänkskiva och ett golvplank  istället för trestavsparkett.

köket

 1. Karaff HÄR (länk) // 2. Vinglas HÄR (länk) // 3. Gryta HÄR (länk) // 4. Lampa HÄR (länk) // 5. Bord HÄR (länk) // 6.Vattenkanna HÄR (länk) // 7. Kaffebryggare HÄR (länk) // 8. Skärbräda trä HÄR (länk) // 9. Skärbräda marmor HÄR (länk) // 10. Stol HÄR (länk) // 11. Disk- och putsmedel HÄR (länk) // 12. Glas HÄR (länk)

Om ni vill läsa hur jag resonerade när jag valde material till badrummet finner ni det inlägget HÄR (länk).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Home

  34 kvadrats webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind