Så får ni era snittblommor att hålla längre

Helgens höstbukett från Tellus Blommor.

Denna fredag eftermiddag tänkte jag dela med mig av några handfasta råd till er som vill att era snittblommor ska stå sig fina så länge som möjligt. Det finns nämligen några tips och trix som jag alltid använder mig av.

Börja med att diska vasen du ska använda ordentligt.

Hortensior har relativt hårda tjälkar och trivs därför i varmt vatten.

Fyll på vasen med vatten i lagom temperatur. Ett husmorstips är att ha en droppe diskmedel i vattnet då detta kan hjälpa till att hålla bakterierna borta.

Det är även viktigt att ni får bort alla blad på den delen av stjälkarna som kommer att stå i vatten. Det är annars lätta att bakterier samlas och frodas här och vattnet blir förgiftat.

Använd alltid en vass kniv när ni gör nya snitt i stjälkarna, ni ska alltså inte klippa av eller bryta dem, då stryper du blommorna. Tänk på att snittytan ska vara ”lång”. Så fort ni snittat är det bra om ni så fort som möjligt ställer ner buketten i vasen med vatten för att inte själva snittytan ska torka.

Glöm inte att byta vatten ungefär varannan dag. Då kan ni även göra nya snitt.

Unna er en vacker bukett i helgen så hoppas jag att ni nu med dessa tips får njuta av era buketter lite längre än vanligt! Happy friday <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!