Formex hösten 2017

Som jag skrev tidigare så blev det ett snabbvisit ute på Stockholmsmässan i morse med pressfrukost och en vända ute i mässhallarna. Som utlovat tänkte jag nu ta med er dit ut för att spana in några av årets montrar under Formex. I vanlig ordning hoppas jag att detta inlägg kan fungera som en bra guide till er som ska dit, men oavsett om ni ska ut till mässan i dagarna eller inte kan det vara kul med några guldkorn från höstens upplaga.

Mateus Collection (monter A03:10)

Mateus visade bland annat upp kollektion Prefectly Irregular som är höstens fina nyhet. Denna fina servis hade jag den stora äran att kika på redan förra veckan vid en supermysig liten pressfrukost där jag även fick möjlighet att byta några ord med grundaren Teresa. Den kollektionen som Teresas dotter Filippa designat är väldigt vacker i all sin enkelhet. Superfin att kombinera med delar ur det övriga sortimentet som man gjort här.

AYTM (monter B07:41)

Ni som följt mina rapporter från tidigare år vet om att jag älskar detta danska märke. Likt föregående mässor så imponerade AYTM stort på mig med sina kontraster, spännande former och lyxiga material.

Favorit i repris från i våras. Älskar detta tidningsställ.

Hur snygg är inte bänken? Wow.


Favoriten från vårens Formex – tidningsstället i mässing, har nu kommit i silver. Detta åker upp på önskelistan till nya lägenheten.

Stolarna & pallarna finns i alla dessa färger.

Denna fina droppform har ju blivit karaktäristiskt för AYTM.

 

Bloomingville (monter A17:20)

En måste monter under Formex.

Så fina textilier. Behöver verkligen en linneduk i en fin färg.

Föll för den här stolen i blå sammet. Tänk er två av dessa i vardagsrummet mittemot soffan. Dröm. Den fanns även i mörkgrått.

Tror dessa färger kommer att komma mer och mer…

House Doctor (monter A14:20)

Ännu en dansk favorit som jag brukar passa på att besöka under Formex.

Gillar verkligen detta skåp. Rymligt och så snyggt. Fint att det är uppdelad med både klädtång och hyllplan. Perfekta skåpet i hallen eller sovrummet.

Fanns även i svart (om jag inte minns fel?) och grått.

Textiler i brända toner var återkommande på årets mässa.

Även grönt och möbler i rotting såg jag mycket av.

Sötaste små sido-/sängborden!

Lampa som var väldigt lik Flos IC S2. Inte sant?

Chhatwal & Jonsson (monter A06:19)

Snygga grafiska mönster och härlig färgpalett som alltid hos Chhatwall Jonsson. Tycker de lyckats sammanfatta årets trendfärger på ett bra sätt. Deras prydnadskuddar är btw bara för fina.

DBKD (monter C06:21)

Jag hann med en sväng in i C hallen där DBKD visade sina krukor Cloudy designade av Hanna Wessman i ny kostym. 3 nya snygga färger, Maroon, matt vit och mörkgrå.

Ni missar väl inte att ni kan vara med och tävla om dessa krukor på min instagram @34kvadrat? Skynda dit!

Det var allt från mig och Formex detta år. Kanske inte lika matnyttig som tidigare. Ibland räcker inte tiden helt enkelt. Såg  t ex att jag helt missade Tine Ks fina monter (och säkert många många fler guldkorn). Rapporterna från mässan brukar ju regna tätt i dessa dagar så vill ni djupdyka i härlig inspiration kan jag tipsa om några bloggkollegor som brukar leverera. Jag skymtade t ex Helena Lyth, Jannice Wistrand och bloggkollegan här på metro mode – Andrea Brodin, på Formex idag. Anette som driver bloggen Inredningshjälpen brukar också vara duktig på att rapportera från Formex och Madelaine som driver bloggen Asplund Klingstedt på Recidenze har ett öga för detaljer och känner jag henne rätt har hon nosat upp riktiga guldkorn att visa upp när mässan är över.

Nu slänger jag mig i sängen, en taxi mot Arlanda hämtar upp mig kl. 05:40 imorgon bitti. Ska bli kul att få upptäcka Kroatien i några dagar. Aldrig vart där tidigare.

Kram!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hej Emelie! Vet du var man kan hitta AYTMs grejer i Stockholm. Jag är bland annat ute efter pallarna och de avlånga speglarna, har du någon aning?

    Lina 2017-08-30 20:35:26
    Svara
    • Svar på Linas kommentar.

      Tror Posh Living har dom i Mood Gallerian 🙂 Annars beställ på t ex Royal Design 🙂

      emelieekman 2017-08-30 21:24:10
      Svara
  • Herregud så mycket fina grejer!

    Hanna 2017-08-24 15:08:06 http://tvattexpertenab.se/
    Svara
  • Vad fina saker!!
    Hittar ingenstans om att det är öppet för allmänheten på lör, vart hittar du den informationen? 🙂

    Malin 2017-08-24 13:03:24
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!