3 x Mykonos favoriter

Som utlovat ska ni idag få ta del av tre av mina pärlor på Mykonos som ni för allt i världen inte får missa om ni åker dit.

1.Kikis Tevern – Agios Sostis Beach

Detta är en gömd liten pärla som inte kvalar in bland påkostade, lyxiga (och överprissatta) beach clubs (som t ex Nammos). Nej, detta är något helt annat. Med bil (eller varför inte fyrhjuling) längst branta smala slingrande vägar når man denna destination. En grekisk Teverna (som faktiskt grundades av en Svensk – Kiki för många år sedan) som serverar grekisk mat tillagat i vedugn. Detta ställa är förmodligen inte så gömt som jag vill ge sken av, väntetiden för att få ett bord är nämligen väldigt lång. Kösystemet är dock lite av en upplevelse i sig. Ägaren av Kikis har stenkoll på vem som står näst på tur och medan man väntar bjuder de på vin. Nedanför den pittoreska restaurangen finns en liten strand, jag och Sophia gick ner till den och svalkade oss och solade medan killarna köade. Efter ca 1 h hade vi fått bord. Maten var supergod och portionerna enorma. En mer genuin upplevelse får man leta länge efter. Jag förstår att Kikis blivit så populärt! Missa heller inte stranden till höger om själva kapellet. En större ”natur” strand utan solstolar och parasoll.

2. Ftelia Beach & Alemagou.

En annan dag tog vi bilen till en av våra favorit stränder Ftelia Beach – så skön stämning och god mat.

I bukten bredvid ligger Alemagou och självklart så svängde vi förbi där för lite after beach häng. Så soft ställe med goda drinkar, skönt folk, bra musik och en magisk solnedgång. Enligt ryktet ska även maten vara amazing.

3. Scorpios

Förmodligen öns bästa beach club. Gillar detta ställe så mycket! Fantastisk mat, stämning och solnedgången är någon utöver det vanliga. Tyvärr hann jag inte besöka detta magiska ställe detta år då jag blev sjuk och sängliggande på hotellet (gråter över det :((( !). Men resten av mitt resesällskap åkte dit och mötte upp ett gäng andra vänner. Alla var så nöjda, inte minst killarna som inte vart där innan. Eftersom att jag varit där tidigare år så vet jag hur magiskt detta ställa är. Ni måste åka dit!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!